VIDEO/ NAJUZBUDLJIVIJA HOLIVUDSKA OSTVARENJA

Od fatalne Sharon Stone do nepobjedivog Sylvestera Stallonea: Filmski hitovi iz '80. i '90. na Cinema TV

Mediji30.04.15, 12:48h

Od fatalne Sharon Stone do nepobjedivog Sylvestera Stallonea: Filmski hitovi iz '80. i '90. na Cinema TV
Prvi filmski TV kanal iz BiH Cinema TV u narednom periodu svojim gledateljima predstaviće niz holivudskih uspješnica iz osamdesetih i devdesetih godina prošlog vijeka

 

Pred nama su uzbudljivi ciklusi akcionih, SF i triler hitova najvećih holivudskih studija sa najznačajnijim filmskim zvjezdama tog vremena kao što su: Robert de Niro, Arnold Schwarznegger, Sylvester Stallone, Sharon Stone, Mickey Rourke, Michael Douglas, Jean-Claude Van Damme, Dolph Lundgren...

 

Gledatelji prvog orginalnog bh. filmskog kanala imaće priliku da pogledaju kultni akcijski SF triler 'Totalni opoziv' (1990.) Paula Verhoevena sa Arnoldom Schwarzeneggerom i Sharon Stone u glavnim ulogama.

 

 

Ljubitelje ove sexy glumice podsjetićemo na jednu od njenih najuspješnijih uloga, a riječ je o onoj u filmu 'Sirove strasti' (1992.) koji je također režirao Verhoeven i u kojem je uz Stone naslovnu ulogu ostvario fantastični Michael Douglas.

 

 

Ciklus će obuhvatiti i nezabilaznu SF akciju 'Terminator 2: Sudnji dan'  (1991.) Jamesa Camerona, koji se smatra najboljim dijelom filmskog serijala i jednim od najboljih filmova žanra. Prvi dio lansirao je Arnolda Schwarzeneggera na A-listu holivudskih zvijezda, dok ga je nastavak učvrstio na vrhu, a Camerona svrstao među najznačajnije reditelje filmova ovog žanra.

 

 

Naravno, ovakav ciklus bio bi nezamisliv bez Sylvestera Stallonea i njegovog lika John J. Ramba, veterana Vijetnamskog rata koji je utjelovio u kultnim akcionim filmovima 'Rambo' 1, 2 i 3.

 

 

Ciklus donosi i akcioni SF film Rolanda Emmericha 'Univerzalni vojnik' (1992.) sa Jean-Claude Van Dammom i Dolph Lundgrenom u naslovnim ulogama.

 

 

Cinema TV će prikazati i fantastičan spoj detektivskog filma, trilera i horora sa izletom u natprirodno, a riječ je o 'Anđeoskom srcu' Alana Parkera sa Mickeyjem Rourkeom i Robertom De Nirom u glavnim ulogama.

 

 

Ovo je tek mali dio onoga što vas očekuje na Cinema TV stoga, ukoliko to niste učinili do sada, tražite na vrijeme od vašeg kablovskog i IPTV operatera na vam omogući gledanje ovoga kanala u vašem domu!

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook