FOTO/ MLADI BH. DIZAJNER OSVAJA SVIJET

Moda iz BiH: Pogledajte ekskluzivni editorijal modne kolekcije 'Indestructible' by Marko Feher

Nedjeljni magazin29.04.15, 16:08h

Moda iz BiH: Pogledajte ekskluzivni editorijal modne kolekcije 'Indestructible' by Marko Feher
Nakon uspješne revije na jednoj od pet najvećih sedmica mode u svijetu, "Vancouver Fashion Week", mladi dizajner Marko Feher je snimio editorijal za kolekciju "Indestructible" s kojom se predstavio i na 34. Nivea BH Fashion Week Sarajevo

 


Kolekciju koju je predstavio u Kanadi, "Indestructible", Marko je po prvi put predstavio u Evropi, tačnije u Sarajevu na 34. Nivea BH Fashion Week Sarajevo.

 


"Neuništivi" je pokupio velike pohvale svjetske javnosti, kritičara, medija, dovoljno je reći da je kolekciju objavio najpoznatiji modni časopis "Vogue", nakon kojega kolekciju objavljuje velik broj medija iz cijelog svijeta, pa tako i Britanski "Glamour".


"Indestructible" je kolekcija u nijansama sive skale, u kojoj preovladava crna. Materijali su koža, pamuk, vuna, lan.

 

neunistivi-8

Ekskluzivni editorijal nove kolekcije "Indestructible" potpisuju:

Photographer: Igor Lazić
Designer: Marko Feher
Make up: Adi Hasić
Modeli: Modna agencija Abc Models

 

Podsjećamo da je Marko bio pobjednik prvog modnog natječaja "Perwoll New Generation" prošle godine, a ove godine bio je jedan od članova stručnog žirija koji je zajedno s ostalim članovima izabrao novu dizajnersku zvijezdu BH modne scene.


- Poslije Nivea BH Fashion Week Sarajevo je sve krenulo burno. Srećan sam što je moj rad prepoznat od strane modnih znalaca. Pobjeda na takmičenju mladih dizajnera na neki način pružila mi je priliku da se profesionalno počnem baviti poslom koji volim, i nadam se da će nove pobjednice  "Perwoll New Generation 2015", Lucija Vrljić i Maja Sabljić, ali i ostali prvoplasirani mladi dizajneri polako i sigurno graditi blistavu budućnost u modnom svijetu, rekao je Marko Feher, pobjednik i nositelj prve titule "Perwoll New Generation 2014".

 

ABC Models


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook