Iako nemaju dozvolu za rad s proizvodima životinjskog porijekla

'Gold Mignon', koji snabdijeva JU 'Djeca Sarajeva', isporučuje hranu najvažnijim institucijama u BiH!

Hronika28.04.15, 20:09h

'Gold Mignon', koji snabdijeva JU 'Djeca Sarajeva', isporučuje hranu najvažnijim institucijama u BiH!
Kantonalni veterinarski inspektori donijeli su Rješenje o zabrani obavljanja prometa namirnica animalnog porijekla firmi Gold Mignon, dobavljaču hrane JU “Djeca Sarajeva”

 

 

 

Naime, kako je utvrđeno u postupku inspekcijskih nadzora, nakon masovnog trovanja djece u vrtićima, ova firma nije registrovana za skladištenje i distribuciju proizvoda životinjskog porijekla radi čega će inspektori, protiv pravnog i odgovornog lica, poduzeti i prekršajne mjere u skladu sa Zakonom.

 

Ali, interesantno je pogledati koga je sve ova kompanija godinama opskrbljivala namirnicama. Posebno je interesantno da je inspkecija tek sada uvidjela da nemaju adekvatne uslove niti su registrirani za obavljanje ovakve djelatnosti, navodi NAP.

 

Naime, iz baze podataka javnih nabavki vidljivo je da Gold Mignon već godinama distribuirajući sve vrste namirnica zarađuje na stotine hiljada maraka isporučujući meso, mlijeko, sanitarne potrepštine, hranu, piće za skoro sve institucije u BiH.

 

Tako je npr. i Obavještajno sigurnosna agencija BiH upravo od Gold Mignona nabavljala hladne napitke.

 

Međunardoni aerodrom Sarajevo također godinama posluje s Gold Mignonom, a sukcesivno im je vršena isporuka robe za ugostiteljstvo i catering: Pileće meso (pileći file, bataci i cijelo pile), pureće meso (pureća prsa - file).  Bh. Telecomu ova firma isporučivala je meso i prerađevine od ribe.

 

Pored ove dvije institucije Gold Mignon poslovao je i sa Kliničkim centrom Univerziteta u Sarajevu, Ministarstvom odbrane BiH, Službom za zajedničke poslove institucija BiH, Zavodom za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba Bakovići,  Elektroprivredom BiH, KJKP Vodovod i kanalizacija, Nezavisni operator sistema u BiH, JU Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica - Drin Fojnica, Ministarstvo za boračka pitanja KS, Sudska policija BiH...

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook