ZAJEDNIČKA AKCIJA SIPA-E I MUP-A RS

Uhapšen Avdulah Hasanović zbog napada na policijsku stanicu: Do prošle godine bio u Siriji...

Hronika28.04.15, 10:39h

Uhapšen Avdulah Hasanović zbog napada na policijsku stanicu: Do prošle godine bio u Siriji...
Zajednički istražni tim pripadnika Agencije za istrage i zatštitu (SIPA) Bosne i Hercegovine i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzima istražne radnje u slučaju terorističkog napada u Zvorniku, koji se dogodio kasno sinoć

"Pripadnici zajedničkog istražnog tima sinoć su slobode lišilu jednu osobu inicijala A. F. H., koja je privedena u službene prostorije Regionalnog ureda SIPA-e u Tuzli, gdje se nad njom vrši kriminalistička obrada, nakon čega će biti predata Tužilaštvu BiH na dalje postupanje. Istovremeno se u svojstvu svjedoka saslušava veći broj osoba", kazala je glasnogovornica SIPA Kristina Jozić.

Uhapšeni Avdulah Hasanović do prošle godine bio u Siriji

 

Zajednički istražni tim pripadnika Agencije za istrage i zatštitu (SIPA) Bosne i Hercegovine i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzima istražne radnje u slučaju terorističkog napada u Zvorniku, koji se dogodio kasno sinoć.

 

Kako javlja FTV radi se o Avdulahu Hasanoviću koji je ranije hapšen u policijskoj akciji Damask, zbog sumnje da je bio pripadnik ISIL-a.

 

Hasanović je do prošle godine bio u Siriji.

 

Povodom terorističkog napada u policijskoj stanici u Zvorniku, koji se desio u ponedjeljak, shodno uputama postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH, formiran je zajednički istražni tim koji čine policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu i MUP-a Republike Srpske. Zajednički istražni tim započeo je sinoć uviđaj na licu mjesta, koji je završen rano jutros, saopćeno je iz SIPA-e.

 

Postupajući po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, pripadnici zajedničkog istražnog tima izvršili su pretrese objekata na dvije lokacije na području općine Zvornik s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelom iz člana 201. KZ BiH „Terorizam".

 

Izvršenim uviđajnim radnjama i pretresima pronađeni su i privremeno oduzeti određeni predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku, te prikupljeni tragovi na licu mjesta koji će poslužiti u rasvjetljavanju ovog krivičnog djela.

 

Pripadnici zajedničkog istražnog tima intenzivno nastavljaju dalje aktivnosti u cilju rasvjetljavanja ovog događaja i dokumentiranja krivičnog djela. 

 

(Anadolija/Foto: Avaz.ba/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook