VANREDNA SITUACIJA U RS-U, ZVORNIK NA NOGAMA

Dodik nakon ubistva policajca: Valjda je svima jasno da je ovo teroristički akt!

Front27.04.15, 21:40h

Dodik nakon ubistva policajca: Valjda je svima jasno da je ovo teroristički akt!
- Nije bilo nikakvih podataka o terorističkom napadu. To samo govori koliko bezbjednosna struktura u BiH funkcioniše i koliko ima potencijalnih terorista spavača, koji su u svakom trenutku spremni da bilo gdje naprave teroristički akt, rekao je večeras Dodik

 

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, digao ja na noge sve raspoložive snage MUP-a Republike Srpske, jedinicu za podršku, uniformisane policajce i inspektore zbog terorističkog napada u Zvorniku saznaje ATV.


U pripravnosti su sve patrole policije i ujutro će pripadnici policije obezbjeđivati sve državne ustanove, škole i vrtiće u skladu sa svojim nadležnostima. Međutim, to ne znači da škole i vrtići neće raditi, potvrdio je ministar Lukač za ATV.


Oko 22 časa bi trebala da bude održana vanredna sjednica Vlade RS zbog terorističkog napada u Zvorniku.


Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović zakazala je sjednicu Vlade koja će biti održana večeras ili tokom noći, po povratka ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača iz Zvornik, saošteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnoću.

 

Predsjedni Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras Srni da je teroristički napad na policijsku stanicu u Zvorniku dokaz da Srpska ne može da računa obavještajne izvore iz BiH.


“Nije bilo nikakvih podataka o terorističkom napadu. To samo govori koliko bezbjednosna struktura u BiH funkcioniše i koliko ima potencijalnih terorista spavača, koji su u svakom trenutku spremni da bilo gdje naprave teroristički akt”, rekao je Dodik.


On je istakao da je ovo napad na institucije sistema i da sigurno nije individualan čin, mada će svi pokušati da to na taj način prezentuju.


Dodik je podsjetio da je napadač izabrao kao metu napada policijsku stanicu, došao sa automatskom puškom, vikao “Alahu ekber” i bezočno ubio policajca.


Bez obzira što je pojedinac izvršio ovaj napad, kaže Dodik, on je morao u nekoj sredini da bude edukovan za tako nešto.


“Očigledno je da je tu riječ o napadu iz vjerskih i terorističkih razloga i da je ovo teroristički akt”, rekao je Dodik i dodao da se napad desio iznenada i neočekivano.


Dodik je naglasio da će Republika Srpska, nakon svega ovoga, morati da još jednom stavi na dnevni red svoju bezbjednosnu strukturu.


“Treba da vidimo na koji način moramo da se branimo od takvih koji iznenada napadaju i udaraju na institucije sistema”, rekao je Dodik.


Predsjednik Srpske je izrazio saučešće porodici stradalog policajca u terorističkom napadu u kojem su još dvojica policajaca ranjena.


“Najveća je žal za poginulim policajcem, koji je danas mirno došao na posao. Najveća tuga je za njegovu porodicu kojoj izražavam saučešće”, rekao je Dodik.


Predsjednik Srpske je naveo da ga je telefonom nazvao premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji mu je rekao da prenese izraze saučešća porodici nastradalog policajca, javlja ATV.

 

(ATV/ DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook