MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA RS O NAPADU

Dragan Lukač: Bojim da je ovo početak mnogo gorih dešavanja u čitavoj BiH

Hronika27.04.15, 21:29h

Dragan Lukač: Bojim da je ovo početak mnogo gorih dešavanja u čitavoj BiH
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da je večerašnji napad na policijsku stanicu u Zvorniku "najgori teroristički akt“ te da je policija podigla stepen pripravnosti na najveći nivo.

 

Naoružani napadač je večeras oko 19.00 sati upao u policijsku stanicu u Zvorniku, pri čemu je ubijen policajac Dragan Đurić, a ranjeni su policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović.

 

Napadač je uzvikivao "Allahu ekber", a nakon pucnjave je savladan i ubijen, potvrdila je za Fenu glasnogovornica Centra javne bezbjednosti (CJB) Bijeljina Aleksandra Simojlović.

 

- Svi koji nisu vjerovali da se to može dogoditi u RS-u, nažalost se dogodilo - rekao je ministar unutrašnjih poslova RS-a.

 

On je u izjavi za RTRS rekao da se "boji da bi ovo mogao da bude početak mnogo gorih dešavanja u čitavoj BiH“.

 

U ovakvim okolnostima, kazao je, mora se zaštiti ne samo policija, već svi građani RS.

 

- Iz tog razloga moramo da budemo mobilni i da se spremamo za ovakve stari koje su se dešavale u svijetu, a nažalost dešavaju se i kod nas - rekao je Lukač.

 

Naveo je da će policija RS-a preduzeti sve mjere da zaštiti i institucije i građane, koji se, kako je naveo, moraju u sve da uključe, jer policija ne može da dođe do svih potrebnih informacija.

 

- Proganjat ćemo na našoj teritoriji sve one koji se odluče na ovakav korak i na sve njihove saradnike i neće nigdje imati mira..- rekao je Lukač.

 

Podsjetio je da je proteklih dana bilo napada na policiju RS zbog formiranja Uprave za borbu protiv terorizma.

 

Za večeras je zakazana hitna sjednica Vlade RS, a povodom situacije u policijskoj stanici u Zvorniku.

 

U RS-u su trenutno u pripravnosti patrole policije i ujutro će pripadnici policije obezbjeđivati sve državne ustanove, škole i vrtiće u skladu sa svojim nadležnostima. Međutim, to ne znači da škole i vrtići neće raditi.

 

 

(FENA/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook