Gdje će praznovati naši sugrađani

Nema krize za Bosance i Hercegovce: Za 1. maj putuje se od Maldiva do Moskve!

Hronika27.04.15, 08:14h

Nema krize za Bosance i Hercegovce: Za 1. maj putuje se od Maldiva do Moskve!
Iako većina Bosanaca i Hercegovaca nema mnogo razloga za prvomajsko slavlje, ipak je veliki broj aranžmana u turističkim agencijama već odavno rasprodat

 


Ako je suditi po informacijama iz turističkih agencija, prvomajske praznike će oni koji sebi to mogu priuštiti provesti na nekoj dalekoj destinaciji poput Maldiva, Dubaija, Moskve, Irana... 

 

Među popularnim destinacijama ove godine su i Istanbul, Venecija, Rim, Pariz, Budimpešta, zabavni park Gardaland, Toscana, Kapadokija...

 

Premašili očekivanja

 

Prema riječima Haruna Terzića, menadžera prodaje u VTA - Ventura Travel Agency, za prvomajske praznike sa ovom agencijom putovat će više od 600 osoba, a u ponudi su mnogobrojne destinacije svijeta i Evrope za koje vlada veliko interesovanje. Tako je većina mjesta rasprodata na charter letu za Istanbul po cijeni od 389 KM.  

 

- Pored ove ponude, VTA agencija omogućila je da provedete prvomajske praznike na još 11 destinacija za koje, također, vlada veliko interesovanje, a sve to uz garantovane polaske poput Moskve - 11 dana za 599 KM, Dubaija - osam dana po cijeni od 995, Maldiva - već od 1.890 KM. Svakako su tu i programi poput Venecije, Verone, Gardalanda, Toskane, Budimpešte, Beča i Pariza već od 205 KM, kazao je Terzić, te dodao da u ovoj agenciji već primaju i rane rezervacije za ljetovanje u Albaniji i Antaliji.

 

U agenciji Centrotours kazali su nam da su, što se tiče 1. maja, premašili sva očekivanja te da će sa njima putovati više od 700 osoba. 

 

- Idemo na 13 destinacija avionom ili autobusom. Među najpopularnijim destinacijama su Dubai i Istanbul, ali i putovanja u Gardaland, gdje će voziti četiri autobusa, Veneciju, Budimpeštu, Rim, Prag... Sve nam je to skoro popunjeno. Na nekim programima je ostalo tek nekoliko praznih mjesta, kazala je Jasmina Delalić, voditeljica poslovnice Centrotoursa u Sarajevu.

 

Dodala je kako su cijene aranžmana bile od 199 KM, koliko košta četverodnevni aranžman za Veneciju, do 1.454 KM za osmodnevni aranžman u Dubaiju. Uz ove ponude, kaže kako su popularne i destinacije na Jadranu. 

 

U agenciji Solazur&Buena Vista ističu kako su prilično rano popunili kapacitete, te da su među najpopularnijim destinacijama Pariz i Toscana. 

 

Iran ili Andaluzija

 

- Imamo stalne upite da li će se nešto proširiti, s obzirom na to da nam je ostalo jedno ili dva mjesta na pojedinim aranžmanima. Ove godine u ponudi su nam i Rim, Istanbul (autobusom i avionom), Prag, Venecija, Bratislava - Beč, Beč, Budimpešta... Cijene aranžmana su se kretale od 199 KM, koliko koštaju Bratislava - Beč ili Budimpešta. Najskuplji je bio Pariz po cijeni od 469 KM i Istanbul, avionom, 489 maraka, kazali su iz ove agencije. 

 

Prema riječima Aide Terzić, marketing-menadžerice u agenciji Relaxtours, među najtraženijim dalekim prvomajskim odredištima su Moskva - St. Petersburg, što je odavno popunjeno, a cijena je bila 950 KM, te Iran po cijeni od 1.999 KM. 

 

- Svake godine se potrudimo da uradimo neke nove destinacije poput Kapadokije i programa obilaska Andaluzije. Uz to, standardno svake godine imamo destinacije koje se uvijek traže poput Istanbula, Toscane, Gardalanda..., kazala je Terzić.

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook