POZNATI SVI UČESNICI POLUFINALA

Nastavak sna o odbrani titule: U triler završnici Hernadez postigao pobjedonosni gol za Real

Sport22.04.15, 22:43h

Nastavak sna o odbrani titule: U triler završnici Hernadez postigao pobjedonosni gol za Real
Real Madrid nastavio je put ka odbrani naslova prvaka Evrope trijumfom u gradskom derbiju protiv Atletica. Jorgandžije su se sjajno držale do samog finiša, ali s igračem manje i nisu mogli više

Fudbaleri Reala bili su dominantni u prvom dijelu susreta, a prvi put su ozbiljnije zaprijetili u 12. minuti, kada je Hernandez šutirao kraj gola na dodavanje Jamesa Rodrigueza.

 

Gosti su nakon pola sata uspjeli zaprijetiti, ali je šut Gameza lagano uhvatio iskusni Casillas. Kraljevi su bili blizu vodstva na samom kraju prvog dijela, ali je Oblak odlično zaustavio pokušaj Cristiana Ronalda. Treba naglasiti da je sudija u ovom dijelu igre pustio nešto oštriju igru, te su sijevali laktovi. Čini se da su u tome prednjačili domaći igrači, a to sudija nije sankcionisao.

 

I na početku drugog poluvremena Real prijeti, Hernandez je šutirao iz dobre situacije kraj gola. Ipak, sudije tu nisu označile ofsajd, iako je itekako postojao.

 

U nastavku susreta bez pravih, stopostotnih prilika, a Arda Turan je 15 minuta prije kraja regularnog dijela isključen nakon drugog žutog kartona. Čini se prestrogo, a to su domaći iskoristili u 88. minuti. James Rodriguez i Ronaldo su sjajno kombinovali, a Javieru Hernandezu je preostao lakši zadatak – da sprovede loptu u praznu mrežu.

 


Chicharito Hernandez Goal - Real Madrid vs... by footy-goalscom



Do kraja se rezultat nije mijenjao, te je Real u polufinalu i na dobrom putu da odbrani naslov prvaka Evrope.

 

Real je prošle sezone pobijedio Atletico u finalu sa 4:1 poslije produžetaka, ali od tada nije uspio do večeras da slavi protiv tima Dijega Simeonea, koji je dobio četiri od sedam duela. Ipak, ovaj najvažniji pripao je Kraljevima.

 

U drugoj utakmici večeras  Juventus je uspio sačuvati prednost iz prve utakmice protiv Monaca, te odigravši večeras 0:0 u Kneževini došao do polufinala Lige prvaka.

 

Ovo je najveći uspjeh Juventusa nakon niza godina, odnosno nakon afere Calciopoli.

 

Stara dama večeras se uglavnom branila na stadionu Louis II, ali Italijani su majstori u tome, pa Monaco nije imao previše šansi.

 

Ipak, treba reći kako je ponajviše zaslužan za prolazak Juventusa u polufinale bio legendarni golman Gianluigi Buffon, koji je u nekoliko navrata pokazao zašto ga mnogi smatraju najboljim golmanom svih vremena.

 

Juventus se tako pridružio Real Madridu, Barceloni i Bayernu među četiri najbolje ekipe Evrope.

 

Dugo je italijanski fudbal tavorio zbog afere Calciopoli, ali čini se kako su crni dani iza Italijana, odnosno Juventusa.

 

Jedan od najslavnijih i najtrofejnijih evropskih klubova svih vremena se vratio na veliku scenu, to je valjda već svima jasno.

 

(sport.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook