Foto / Publiku očekuje pravi spektakl

Pogledajte kako izgleda grandiozna bina za koncert Đorđa Balaševića u Zetri

Zabava22.04.15, 13:06h

Pogledajte kako izgleda grandiozna bina za koncert Đorđa Balaševića u Zetri
Za tri dana u sarajevskoj Zetri dogodiće se čarolija – novi susret novosadskog pjesnika, kompozitora, pjevača Đorđa Balaševića i njegovih bh. fanova

 

 

 

“Dolazim da vidim novu raju. Ja sam tako dobar gost, dolazim retko, tako da uvek dolazim da vidim novu raju, da vidim neke nove klince koji su u međuvremenu stasali, kojima su se okice razbistrile i koji su dorasli da izdrže 2-3 sata koncentracije i da naprave tišinu. Svako zna da napravi galamu na koncertu, najlakše je napraviti galamu. Meni trebaju klinci koji znaju da naprave tišinu, posebno ovog puta. Mi ćemo svirati neke pesme koje vole tišinu. Hteli bi da to liči na jednu veliku serenadu“, poručuje Balašević.   

 

Koncert u Sarajevu pratiće vizuelni spektakl na bini od 200 kvadratnih metara, pretvorenoj u starogradsku ulicu noću, u kojoj će se vidjeti prozori, stepenice, stare petrolejske lampe, stolovi, stolice... Za potpuniji doživljaj ove čarolije tu će biti i digitalna projekcija na 250 kvadratnih metara, video mapping, a po prvi put u našem gradu publika će uživati u surround sistemu. 

 

djordje-balasevic-scena-1

 

Podsjećamo, koncerti sa ovakvom postavkom održani su u Lisinskom krajem 2013. i početkom 2014. godine, a iste godine i na osiječkom Trgu sv. Trojstva u Tvrđi.

 

“I onda smo pomislili da li bi to moglo da se desi u jednoj velikoj hali kao što je to Zetra. Da probamo, jer za sve ove godine, ako je negde nešto ličilo na serenadu, onda je na to ličilo  par nastupa u Sarajevu“, govori Balašević koji je svoj posljednji nastup u Sarajevu održao 2011. godine upravo u prepunoj Zetri.

 

Spektakl koji nas očekuje 25. aprila biće večer posvećena serenadi, koja kako Balašević kaže nije uvijek samo uspavanka. Prema riječima ovog velikog novosadskog umjetnika, serenade su nekoć bile stvar pojedinca, bilo je potrebno imati hrabrosti proći ulicom sa gitarom u pokušaju da njenim zvucima taj pojedinac uzdrma zavjesu na nekom prozoru krajeg prolazi... 

 

“Mi želimo da dočaramo nešto od te čarolije, od te priče. Uspeli smo u drugim varošima gde su ljudi potpuno slični onim ljudima koje ja srećem u Sarajevu. Nadam se će to imati neku tu čaroliju i da će to biti jedan od koncerata koji ćemo, ne pamtiti, nego kojma ćemo zaslužiti da i sledeći put dođemo u Sarajevo i da onda možda ispričamo neku drugu priču.“ 

 

djordje-balasevic-scena-3

 

Ulaznice se još uvijek mogu kupiti u pretprodaji po cijeni od 25,00 KM te mali broj ulaznica za fan pit po cijeni od 50,00 KM i to isključivo direktno na prodajnim mjestima (Skenderija, BKC, Ferhadija).  

 

Do ulaznica će se moći doći i na dan koncerta, a cijena za parter na dan koncerta će biti 30,00 KM.

 

Podsjećamo, mjesec i po dana do koncerta rasprodana su sva sjedeća mjesta, a prije nekoliko dana i kontingent ulaznica predviđen za online prodaju putem portala kupikartu.ba što najbolje govori o velikom interesovanju za muzičko-scenski spektakl “Kad tamburama mangupi prepreče put...“ i to ne samo u Sarajevu i BiH već i u široj regiji. 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook