FOTO/ NAJJAČA IMENA DOMAĆE MODNE SCENE OD 22. DO 24. APRILA

Glamur i luksuz u hotelu Holiday: Sve spremno za početak 34. Nivea BH Fashion Week Sarajevo

Nedjeljni magazin20.04.15, 14:08h

Glamur i luksuz u hotelu Holiday: Sve spremno za početak 34. Nivea BH Fashion Week Sarajevo
Tokom tri večeri 34. Nivea BH Fashion Week Sarajevo javnosti će se predstaviti najjača imena domaće modne scene, a među njima i novi, mladi bh. dizajneri

 

 

maja-knez-fashion-week-1

Maja Knez je završila Fakultet za Umetnost i Dizajn, smjer Odevanje i tekstil u Beogradu 2009. Učestvovala na nekoliko fakultetskih izložbi, na izložbama u Derventi i Novom Sadum kao i na brojnim prodajnim izložbama.


Iza sebe ima četiri kolekcije kao i nekoliko revija: Banja Luka Fashion Fair 2012, Split Europe Future Fashion 2012, Beograd Young Walk 2013, Beograd Dani Japana 2013, Split City Fashion 2013.

 

Od 2009. godine se bavi i izradom unikatnih modnih dodataka. Nedavno je završila i snimanje editorijala koje potpisuje kreativni tim:
Photography: Senja Vild
Model: Isidora Joković
Make up: Jana Škobić
Hair: Ucha Hair

 

Olimpijski hotel Holiday spaja luksuzni ugođaj sa glamurom i ljepotom... Ovaj mjesec obilježiće 34. Nivea BH Fashion Week Sarajevo, koji se održava od 20. do 22. aprila, a posjetiocima će osim glamura i ljepote donijeti uvid u najnovije modne trendove.

 

Tokom tri večeri javnosti će se predstaviti najjača imena domaće modne scene, a među njima i novi, mladi bh. dizajneri.


Jedna od njih je i Maja Knez, mlada modna dizajnerica iz Dervente, koja svoju autorsku kolekciju predstavlja u utorak, 21. aprila, u sklopu 34. Nivea BH Fashion Week Sarajevo.

 

Kolekcija Maje Knez je namijenjena ženama i inspirisana je norveškim filmom "Seventh Seal" Ingmara Bergmana, i sama nosi isti naziv. Nastala je poigravanjem elemenata koji se provlače kroz film poput odjeće određenih uloga, kao i šahom i šahovskim figurama. Izrađena je od kombinacije materijala kepera, pamuka, likre i kože, a boje koje dominiraju su crna, bijela i bež, sa detaljima printa na pojedinim dijelovima odjeće.


"Seventh Seal" predstavlja snažnu i samouvjerenu ženu koja ide korak ispred svog vremena i i zna šta želi.

 

selma-i-ana-fashion-week-1

SEX AND CITY INSPIRACIJA KOLEKCIJE

 

Selma Bijedić i Ana Balić, učesnice drugog modnog natječaja „Perwoll New Generation 2015“ iz Hercegovine na 34. Nivea BH Fashion Week Sarajevo

 
Pored toga što putem modne piste etablirana imena domaćeg modnog dizajna iz sezone u sezonu pokazuju zvanicama i javnosti nove osmišljene trendove, 34. Nivea BH Fashion Week Sarajevo pomaže i u razvoju domaćeg modnog dizajna tako što mladim neafirmisanim modnim umjetnicima pruža mogućnost da zaplove profesionalnim vodama modnog biznisa.

 

Dio aprilske sedmice mode u organizaciji Udruženja manekena i modnih kreatora BIH, te izvršnoj produkciji modne agencije Abc Models, rezervisan je za najbolje bh. modne dizajnere, ali i za buduće dizajnerske nade putem platforme „Perwoll New Generation 2015“. Selma Bijedić i Ana Balić su odlukom žirija izabrane za najboljih 20 mladih neafirmisanih dizajnera koji su u trci za pobjedu i novčanu nagradu od 2.000 KM te besplatno sudjelovanje na sljedećem 35. Nivea BH Fashion Week Sarajevo jesen/zima 2015.  


- Inspirirane smo mega popularnom serijom "Sex and City" i glavnom glumicom,. poznatom Carrie Bradshaw, pa je tako i nastala naša kolekcija koja se zove "She believed she could, so she did". Njen stav izražen kroz neograničene mogućnosti kombinacija inspirativan je za sve mlade djevojke koje vole urbanu, nosivu i
praktičnu odjeću. Namjera nam je bila da se igramo materijalima, krojevima i stilovima, i kolekciju učinimo fleksibilnom za sve prilike. Naša kolekcija se dijeli u dvije kategorije "Urban Chic" i "Sporty Chic". Cilj je bio da stvorimo kolekciju koja je nosiva u svim prilikama, te da se djevojke i žene koje je nose osjećaju dobro u njoj. Kolekcija je posvećena svim mladim i urbanim ženama koje su posebne, drugačije i koje imaju stav, a to je stil. Bazičnim komadima se mogu dodati detalji kroz koje svaka djevojka može izraziti svoju individualnost - kažu ove mlade dizajnerice.

 

Nedavno su završile i snimanje lookbook-a, a kreativni tim ljudi koji je učestvovao u realizaciji "photo session" su:
Modeli: Ana Marija Tomić i Kristina Sušac (Abc Models)
Styling: Selma Bijedić i Ana Balić
Fotograf: Nađa Pandur (Phos Photography)
Make-Up: Ema Handžar
Frizer: Vasilj Maja (frizerski salon: URBAN)


Modna revija mladih dizajnera Selme Bijedić & Ane Balić je na programu u utorak, 21. aprila, u hotelu Holiday Sarajevo, kada će pored njih svoje autorske kolekcije predstaviti još osamnaest finalista modnog natječaja "Perwoll New Generation 2015".

selma-i-ana-fashion-week-2

 

ABC Models

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook