Studentski pohod u Historijski muzej BiH

Izdvojite sat vremena za kulturu po cijeni jedne kafe!

Kultura31.03.15, 10:17h

Izdvojite sat vremena za kulturu po cijeni jedne kafe!
Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu u saradnji sa Studentskim pohodima i Historijskim muzejom Bosne i Hercegovine, a povodom Dana grada Sarajeva, za sve studente organizuje trodnevnu posjetu Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine

 

 

Od subote do ponedjeljka (4.april – 6.april 2015. godine), studenti će moći posjetiti Historijski muzej po cijeni ulaznice od 2,00 KM, a u muzeju će, pored stalne postavke, biti i postavka „70 godina. Šta nam grad priča o prošlosti?“. Pozivamo sve studente svih Univerziteta da učestvuju u ovom pohodu povodom Dana grada Sarajeva, koji ima za cilj kulturno opismenjavanje studenata i mladih o važnosti muzeja za društvo i budućnost države. Uprava Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine i u ovim teškim vremenima za kulturu uspješno radi na unapređenju svoje ponude i poboljšanju svoje pozicije, kako bi svi posjetioci bili oduševljeni onim što vide.


- Veliki broj studenata nije imao priliku da posjeti Historijski muzej BiH. To pokazuje da se kroz obrazovni proces nije posvetilo dovoljno pažnje kulturno-historijskim vrijednostima naše države, a što i dokazuje sama činjenica da je već duži period za javnost zatvoren Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine. Ne trebamo da dozvolimo da kulturne institucije budu na marginama prioriteta i treba da pokažemo da su studenti zaista pokretači pozitivnih promjena u društvu. Osmislili smo i simboličan moto ovog pohoda koji glasi: „Izdvojite sat vremena za kulturu po cijeni jedne kafe“ i vjerujemo da će se studenti odazvati našem pozivu - kazao je Amar Nurković, koordinator projekta.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook