BAKIR HADŽIOMEROVIĆ/ BLOG KOMENTAR

Još jedna farsa nalickanih birokrata u Hagu: Kako se Tribunal preko Šešelja za*ebava sa svima nama?!


30.03.15, 21:34h

 

Strateški i dugoročno, to odgovorno tvrdim, takozvana međunarodna zajednica ničeg dobrog (osim podjele humanitarne pomoći i pranja para preko finansiranja (ne)vladinih organizacija) nije napravila za obične ljude na prostoru geografskog pojma koji se nekada zvao Jugoslavija, a danas je to region...


Taman kad pomislimo da možemo bolje, baš onda kada se pojavi neka realna nada za nas, "stranci" smisle neku novu budalaštinu koja Srbe, Hrvate, Bošnjake, pa i Ostale sa obje strane Drine, od Save do Morave,od Neuma do Dunava, ponovo baci u blato iz kojeg se godinama i sporo izvlačimo kao vojnici iz neprijateljskog okruženja.


Posljednja farsa Tribunala u Hagu sa Vojislavom Šešeljom i Srbijom predstavlja samo novi dokaz kako se neke tamo nalickane birokrate zajebavaju sa sudbinama ljudi i da pritom svjesno pokazuju kako ih ta zajebancija totalno zabavlja. Nisam nikad pomislio da bih nekad i ikad mogao doći u poziciju da po bilo kom osnovu podržavam Miloševićevog ministra informisanja Aleksandra Vučića, ali kada danas pogledam šta haški Tribunal radi srpskoj Vladi po pitanju Šešelja, tačno mi dođe da se učlanim u Srpsku naprednu stranku.

 

Kada danas pogledam šta haški Tribunal radi srpskoj Vladi po pitanju Šešelja, tačno mi dođe da se učlanim u Srpsku naprednu stranku

 
Ako me sjećanje ne vara (a vjerujte da je tako), Šešelja su iz Haga sudije pustile ne zato što misle da zločini koje je nekadašnji četnički vojvoda počinio nisu za doživotnog zatvora, već zato, sjećate se, što je Šešelj teško bolestan, bolestan do smrti - rekli su haški doktori po nalogu haških sudija i haških tužitelja... I Šešelj se, kao bolestan, vratio u Beograd.


Iz njegovih prvih tv nastupa golim smo okom skontali da, ako ništa, Šešelj ipak izgleda kao i njegov bivši potrčko, a sadašnji srbijanski predsjednik, Toma grobar Nikolić.


Naravoučenije, ako je rak, nije lav, što bi rekli u Šumadiji! I Haag je tako sa sigurne distance posmatrao Šešeljevo višemjesečno divljanje po srbijanskim medijima, aplaudirali su haški suci sa lažnim trajnama dok Šešelj vrijeđa kakvu-takvu, al' demokratski izabranu vlast u Srbiji, gurkale su se laktovima danske i nigerijske sudije dok je Šešelj na beogradskim televizijama umjesto njih, vrijeđao Vučića i Nikolića, dok se ismijavao obilježavanju dvanaeste godišnjice atentata na pokojnog Zorana Đinđića, dok je svojim zločinačkim jezikom vrijeđao žrtve genocida u Srebrenici...

 

Pravo da vam kažem, da sam na Vučićevom mjestu rekao bih da je Šešelj teško, neizlječivo bolestan i da više nije za zatvora. Ako je Hag, nije lav


I šta se poslije svih tih uvreda jednog osvjedočenog zlončinca dogodilo?


Naime, nakon što je Šešelj dao intervjuu i posljednjem kretenu novinaru na Balkanu koji je zainteresiran da sluša budalaštine ćosavog četnika, Haag i takozvana međunarodna zajednica su odlučili da vlastima u Srbiji narede da im Šešelja vrate natrag u Hag!?


Pravo da vam kažem, da sam na Vučićevom mjestu rekao bih da je Šešelj teško, neizlječivo bolestan i da više nije za zatvora. Ako je Hag, nije lav.

 

Stavovi izrečeni u ovom tekstu odražavaju autorovo lično mišljenje, ali ne nužno i stavove DEPO Portala.

Molimo čitaoce da se u svojim komentarima suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. DEPO Portal zadržava pravo da takve i slične komentare ukloni bez najave i objašnjenja.

Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook