Večeras u Beču

Suze na kiši: Austrijanci zabranili ulazak bh. navijačima i novinarima na trening Zmajeva

Sport29.03.15, 20:24h

Suze na kiši: Austrijanci zabranili ulazak bh. navijačima i novinarima na trening Zmajeva
Navijači BiH su bili izuzetno razočarani i ljuti što nisu mogli gledati večerašnji trening. Mnogi od njih su i plakali, a dobar dio popeo se na obližnje kontejnere, skladište građevinskog materijala kako bi po kiši posmatrali rad popularnih „zmajeva“

 

Predstavnici Fudbalskog saveza Austrije zabranili su ulaz za oko 500 navijača na trening izabranika selektora Mehmeda Baždarevića održan večeras na stadionu „Generali Arena“ u Beču, javlja reporter Anadolu Agency (AA) sa mjesta događaja u Beču.

 

„Nekoliko puta smo insistirali kod predstavnika FS Austrije da puste navijače, ali i naše malobrojne novinare da prisustvuju večerašnjem treningu u Beču. Međutim, svaki put su nas odbili obrazlažući to riječima da nemaju dovoljan broj zaštitara kako bi garantovali sigurnost na treningu. Nisu čak htjeli pustiti ni vas novinare jer su smatrali da ukoliko otvore jedan od ulaza navijači mogu napraviti stampedo“, kazala je Slavica Pecikoza, portparol Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH).

 

Navijači BiH bili su izuzetno razočarani i ljuti što nisu mogli gledati večerašnji trening. Mnogi od njih su i plakali, a dobar dio popeo se na obližnje kontejnere, skladište građevinskog materijala kako bi po kiši posmatrali rad popularnih „zmajeva“.

 

BiH će u utorak u Beču odigrati prijateljsku utakmicu sa Austrijom, a na stadionu „Ernst Hapel“ Edina Džeku i društvo trebalo bi bodriti oko 12.000 navijača, izvještava reporter Anadolu Agency.

 

(AA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook