VIDEO/ BIH LAKO PROTIV ANDORE - 3:0

Zmajevi konačno stigli do pobjede: Džeko s tri gola vratio nadu u plasman na EP u Francuskoj

Sport28.03.15, 22:45h

Zmajevi konačno stigli do pobjede: Džeko s tri gola vratio nadu u plasman na EP u Francuskoj
Na Nacionalnom stadionu u Andori nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je večeras u utakmici protiv autsajdera u grupi „B“ i tako produžila nadu u plasman na predstojeće Evropsko prvenstvo „Francuska 2016“.

 

 

Zmajevi su tokom cijele utakmice bili bolji i nadmoćniji na terenu, a prvi pogodak pao je već u 12 minutu prvog poluvremena. Strijelac je bio Edin Džeko, kao i druga dva pogotka, čime je ukupno u bh. dresu postigao 41 gol.

 

 

Još nekoliko šansi bilo je tokom prvog poluvremena, a najbolja u 45. minuti, no ostao je to samo nevjerovatan promašaj Vedada Ibiševića.

 

Tek što je počelo drugo poluvrijeme, mreža domaćina ponovo se zatresla, a strijelac za BiH u 49. minuti ponovo je bio večeras odlični Džeko.

 

 

Trinaest minuta kasnije, Lulić sjajno asistira a Dijamant ponovo zabija u mrežu - BiH protv Andore povela je sa 0:3.

 

 

Pred kraj utakmice priliku za zatrese mrežu imao je i Haris Medunjanin, no lopta je završila u rukama golmana Andore, a rezultat ostao nepromijenjen do sudijskog zvižduka. 

 

Zmajevi su na teren istrčali u sljedećem sastavu: Begović, Spahić, Vranješ, Bešić, Ibišević, Pjanić, Džeko (kapiten), Mujdža, Lulić, Zukanović i Višća, dok su na klupi bili Šehić, Dujković, Vršajević, Bičakčić, Cocalić, Medunjanin, Sušić, Prcić, Hajrović, Hadžić, Cimirot i Đurić.

 

Za Andoru su od prve minute igrali: Ferran Pol, Sonejee (kapiten), Ildefons Lima, M. San Nicolas, Vales, M. Vieira, Rodriguez, Clemente, Lorenzo, Gomez i Marc Garcia, a na klupi ostali su Gomes, Emili Garcia, Rubio, Riera, Pousa, Ayala i C. Martinez.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook