PRVA KAZNA NA OSNOVU NOVOG ZAKONA

Mladić iz Sarajeva uhapšen jer je na Facebook stavio snimku spolnog odnosa s djevojkom

Hronika27.03.15, 17:33h

Mladić iz Sarajeva uhapšen jer je na Facebook stavio snimku spolnog odnosa s djevojkom
Jedan 25-godišnji mladić iz Sarajeva suočen je s mogućnošću da bude osuđen na tri godine zatvora jer je na Facebook postavio snimku intimnog odnosa s djevojkom, potvrđeno je u petak iz tužiteljstva distrikta Brčko, koje je po prvi puta u Bosni i Hercegovini odlučilo kazneno goniti osobu odgovornu za zloporabu neke društvene mreže

 

Kako je navedeno u priopćenju, 25-godišnjak je u svibnju prošle godine nedopušteno snimio djevojku za vrijeme intimnog odnosa, a potom je tu snimku putem Facebooka bez djevojčina znanja dostavio njenim poznanicama.

 

Snimka je načinjena u privatnim prostorijama čime je povrijeđena osobnost oštećene i narušen njen privatni život, stoji u optužnici objavljenoj u petak.

 

U istragu o ovom kaznenom djelu bile su uključene različite policijske strukture te Agencija za forenzička ispitivanja i vještačenja BiH.

 

Iz tužiteljstva u Brčkom navode kako su korištene suvremene metode istrage slučajeva cyber kriminala, ranije razvijenih u okviru istraživanja kaznenih djela protiv sustava elekroničke obrade podataka.

 

Uz provjere sadržaja Facebook naloga optuženog i osoba kojima je slao snimku provedena je pretraga njegova stana, a oduzeto je i računalo kojim se koristio.

 

Za kazneno djelo okvalificirano kao neovlašteno optičko snimanje propisana je novčana kazna ili kazna zatvora u trajanju do tri godine.

 

 

(jutarnji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook