FOTO EKSKLUZIV/ FAZLINOVIĆI PONOVO NA OKUPU

Zavirite na set najpopularnije domaće serije: Snima se 10. sezona 'Lud, zbunjen, normalan'

Mediji26.03.15, 14:18h

Zavirite na set najpopularnije domaće serije: Snima se 10. sezona 'Lud, zbunjen, normalan'
Prije emitiranja novih epizoda ludih Fazlinovića na FACE TV-u, nudimo vam pogled na set najpopularnije domaće serije, gdje je u toku snimanje 10. sezone...

 

Definitivno najveći tv hit na prostoru regiona i najuspješniji produkcijski proizvod u postratnoj Bosni i Hercegovini, koji ovih dana ruši rekorde gledanosti i u Hrvatskoj i u Srbiji, serijal "Lud, zbunjen, normalan" ulazi u jubilarnu, desetu sezonu.


Snimanje prvih osam epizoda iz ove sezone počelo je 25. marta u studijskom prostoru u Hrasnici, nadomak Sarajeva, a oko produkcije FIST okupila se stara i dobro uigrana ekipa, na čelu sa rediteljem Elmirom Jukićem, scenaristom Feđom Isovićem i producentom Davorom Pušićem.


Glavnu glumačku postavu čine gledaocima dobro poznati likovi - Mustafa Nadarević, Senad Bašić i Moamer Kasumović kao Izet, Faruk i Damir Fazlinović, te Tatjana Šojić kao neprikosnovena Marija, vlasnica kafane San Remo, a prati ih plejada popularnih glumaca iz cijelog regiona koji se pojavljuju u većim i manjim epizodnim ulogama.   


U Hrvatskoj se trenutno, u programu Nove TV, prikazuje sedma sezona fantastičnih Fazlinovića, koji su, kako kažu tamošnji rezultati gledanosti, doslovno pomeli konkurentske televizijske poslastice servirane u isto vrijeme pred hrvatske gledatelje.
 

Tako je premijerni nastavak ove megapopularne serije u petak, 20. marta, privukao čak 652.000 gledatelja, osiguravši tako gledanost od 15,9 posto, dok je dva dana kasnije, reprizu “Lud, zbunjen normalan” gledalo 585.000 gledatelja, odnosno 14,3 posto.


Iza bh. tv hita ostali su muzički spektakl HRT-a "The Voice", prva epizoda populanog MasterChefa Nove TV i nova epizoda serijala "Kud puklo da puklo", ali i veliki regionalni muzički show u produkciji RTL Televizije - “X Factor Adria”.   


Nažalost, ogromna popularnost domaće serije na bh. prostorima ne znači isto što i van granica države, pa u BiH već godinama nijedna televizija nija kupila nove sezone serijala. I dok se u kontinuirano dosadnom programu FTV-a, po stotinu puta, emitiraju reprizne epizode iz prvih sezona, dotle posljednje tri sezone ovdašnji gledaoci nikada nisu mogli pogledati.


Sve dok se krajem prošle sedmice nije desio preokret na domaćoj medijskoj sceni i jedna mala tv stanica, Face TV na čelu sa Senadom Hadžifejzovićem, nije objavila da će bh. publika, od 4. aprila, nove ludosti familije Fazlinović moći gledati u programu ove televizije.


Kako je saopšteno, FACE TV počinje emitiranje novih epizode iz sedme sezone serijala, i to svaku noć u 20 sati. Time je ova mlada i ambiciozna tv stanica napravila najveći medijski transfer sezone, što joj otvara prostor da programski i marketinški ugrozi druge televizije u BiH, kako javne servisa, tako i druge komercijalne tv stanice.


Radi se ugovoru za emitiranje blizu novih 100 epizoda ovoga serijala, na radost brojnog gledateljstva.


A mi vam, prije emitiranja prvih epizoda na FACE TV-u, nudimo pogled na set najpopularnije domaće serije i prve scene iz 10. sezone. Zavirite u našu fotogaleriju!     

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook