Ne stišava se bura oko Šukera

Ćiro Srbima održao lekciju: 'Ljubim ga u četničko čelo! A Pavelića ko je*e!'

Sport26.03.15, 11:20h

Ćiro Srbima održao lekciju: 'Ljubim ga u četničko čelo! A Pavelića ko je*e!'
U Srbiji se i dalje ne stišava bura zbog izbora Davora Šukera u Izvršni odbor UEFA-e. Koalicija izbjeglica u Srbiji pozvala je predsjednika Srpskog nogometnog saveza Tomislava Karadžića da podnese ostavku zbog javne podrške prvom čovjeku hrvatskog nogometa

 


Spomenuta udruga zamjera Šukeru što se 1996. fotografirao na grobu ustaškog vođe Ante Pavelića i što je dao podršku Josipu Šimuniću koji je kažnjen zbog izvikivanja ustaškog pozdrava 'Za dom spremni'. Karadžiću, pak, spočitavaju što predsjednika UEFA-e Michela Platinija i predstavnike nacionalnih saveza nije upozorio da Šuker svojim postupcima "zagovara rasizam i širi mržnju prema Srbima, Židovima i Romima". 

 

Iako se s njim u posljednje vrijeme nije puno slagao, bivši izbornik hrvatske reprezentacije Miroslav Ćiro Blažević je u srpski medijima stao na Šukerovu stranu. 

 

"Zaboravimo prošlost! Ako se budemo tamo vraćali, onda i jedni i drugi trebamo ići u p**** materinu. Što bismo trebali raditi mi Hrvati i vi Srbi ako tako gledamo? Sjećati se svega onoga što su nam radili Turci? A danas i jedni i drugi jedva čekamo te Turke da donesu neki euro u naše države", rekao je Ćiro za Kurir, a potom je prokomentirao i spomenutu Šukerovu fotografiju na Pavelićevom grobu. 

 

"Sine, on se zaje***! Tko j*** Antu Pavelića, zločinca?! Šuker je uvijek bio sportaš koji je imao najveće prijatelje među Srbima." 

 

Milovan Đorić, bliski Karadžićev suradnik, rekao je da on kao potomak četničke obitelji nema problem s podrškom Šukeru. 

 

"Ljubim Đoru u četničko čelo! Svaka mu je na mjestu i svaka mu čast na tome što je to otvoreno rekao", ispalio je Ćiro. 

 

Za kraj je otkrio da se Dinamov izvršni predsjednik Zdravko Mamić svim silama zalaže za pokretanje regionalne lige. 

 

"Mamić je genijalni biznismen. Realno, od našeg i vašeg nogometa, ako se ovako nastavi, nema ništa. Regionalna liga može donijeti puno toga dobroga, prije svega s financijske strane, jer nijedan klub u Hrvatskoj i Srbiji nema novca."

 

(Net.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook