I jedan proljetni savjet 'plus'

Slabo vam ide zavođenje? Uz ove 'ziheraške' trikove on je sigurno vaš!

ŽENA iN25.03.15, 19:39h

Slabo vam ide zavođenje? Uz ove 'ziheraške' trikove on je sigurno vaš!
Govor tijela je vrlo važan element što kreira sliku koju drugi imaju o nama. Ako neko stoji uspravnih leđa, primjerice, doživljavamo tu osobu kao samopouzdanu. No određene poteze i kretnje tijela možemo iskoristiti i kako bismo komunicirali zainteresiranost za osobu koja nam se sviđa. Evo što treba činiti

 

 

1. Pogled + osmijeh 


Želite li privući muškarca u kafiću ili klubu? Uspostavite kontakt očima te ga iskombinujte sa osmijehom. Psihologijski eksperiment američkog sveučilišta u Missouriju pokazao je da postoji 20 posto šanse da će muškarac prići ženi koja je inicirala kontakt očima. Ove se šanse penju na 60 posto ako pogled kombinirate s osmijehom. 

 

2. Zrcaljenje 


Naučnici su dokazali da nam se više sviđaju osobe koje oponašaju naše kretnje i geste. Štoviše, ako 'zrcalite' geste osobe suprotnog spola jasno komunicirate poruku da vam se ona sviđa. Pokušajte prekrižiti ruke ili noge u trenutku kad i on to napravi, ili otpiti gutljaj pića u istom trenutku. 

 

3. Hodajte s njegove lijeve strane


Lijeva strana tijela je direktno povezana s desnom stranom mozga (i obrnuto). Desnu stranu mozga smatramo umjetničkom stranom, odnosno polovicom koju privlače lijepe stvari koje nas 'diraju u srce'. Stručnjaci za govor tijela stoga savjetuju hodanje s njegove lijeve strane, i šaputanje nježnih riječi u lijevo uho kako biste postigli maksimalni emotivni efekt. 

 

4. Mirisno 'manipuliranje' 


Svakoga dana nanesite na pojedine dijelove tijela prepoznatljiv miris. On je odličan 'alat' koji pokreće uspomene i pamćenje. Birajte parfeme sukladno sezoni, pa će ga mirisne note bilja i voća redovito podsjetiti na vas, čak i onda kada niste u blizini. 

 

5. Povisite glas 


Rijetko ko može kontrolirati boju svojeg glasa, ali se zato može lagano prilagoditi. Muškarce prirodno privlači melodiozniji glas viših tonova, koje mu izaziva ugodu. Želite li privući pažnju, povisite ton glasa i recite mu neke lijepe rečenice. 

 

6. Njišite bokovima 


Žene koje njišu bokovima dok hodaju osjećaju se samopouzdanije u vlastiti izgled, te tako privlače više pogleda. Ono je najbolji način da privučete pažnju bez da išta kažete. 

 

7. Nježni dodiri 


Muškarac će se lakše odvažiti da vas pozove na spoj, ako ste već uspostavili nekakav fizički kontakt. U razgovoru mu nježno dotaknite rame ili dlan, i tako ohrabrite da učini upravo to. 

 

Proljetni savjet plus: 


Toplo i sunčano vrijeme stimulira tijelo na proizvodnju endorfina, odnosno hormona sreće, koji poboljšavaju naše raspoloženje. Nalaženje s potencijalnim partnerom tijekom sunčanih dana uvećat će zadovoljstvo zbog spoja, i dati vam više šanse za uspjeh.

 

(zadovoljna.dnevnik.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook