BAKIR HADŽIOMEROVIĆ/ BLOG KOMENTAR

Bolje nemati vlast nego imati onakvu kako je zamišlja Dragan Čović: Komšiću, ne padaj pred ucjenama!


25.03.15, 17:14h

 

Ucjene i pritisci kojim Dragan Čović i njegov HDZ od buduće federalne vlasti pokušavaju napraviti istureno odjeljenje Hrvatskog narodnog sabora, definitivno su prešli svaku prihvatljivu mjeru! Očigledna frustracija zbog (pre)duge četiri godine federalne opozicije, od Čovića je načinila osobu sa kojom se apsolutno ništa ne može dogovoriti.


Posmatrajući sa strane, lider HDZ-a sve više liči na odbjeglog Antu Jelavića iz njegove "samoupravne" faze. Hoću sad i hoću sve, svakodnevno nam poručuju i Čovićevi pobočnici predvođeni provincijskim mudracem Marinkom Čavarom koji je u prvim danima svog mandata na čelu Federacije BiH dokazao da se na toj važnoj poziciji može naći neko ko je čak i gori od Živka Žike Budimira, oficira za vezu federalnih kriminalaca između njihovog zasluženog zatvora i predsjedničke milosti što ih vodi ravno do slobode.

 

Čović čak i fizički podsjeća na uznika iz Remetnca. Ako ne vjerujete vlastitim očima, upitajte za mišljenje Lidiju Bradaru...


Danas je na sjednici Predstavničkog doma BiH Čovićeva desnica Borjana Krišto objavila da joj je SIPA zvanično dojavila da njen šef nema ništa sa nedavnim optužbama za umiješanost u atentat na pokojnog Jozu Leutara. Krišto, međutim, nije spomenula da SIPA ne negira optužbe koje su procurile u medije o Čovićevoj umiješanosti u brutalni kriminal u Upravi za indirektno oporezivanje, a o čemu je svjedočio i bivši čelnik ove državne institucije Kemal Čaušević, koji je, podsjećamo, izlažući se opasnosti da nam Čović zaprijeti tužbom, mostarskog sokola na čelu HDZ-a direktno povezao sa višemilionskim kriminalom u mostarskom Sokolu.


Nema nikakve dileme da je Čović svoje višedecenijsko bavljenje politikom usko vezao uz kriminal i da je od toga imao veliku materijalnu korist koja je kulminirala promjenom toka Radobolje, kako rijeka ne bi smetala HDZ-ovom stožerniku.


Ovdašnji analitičari i salonski borci protiv korupcije u tv debatama često postavljaju pitanje "da li BiH ima svoje sanadere"? Osim po neprimjerenom bogatstvu i odlučivanju o svemu što ima ikakve veze sa politikom i milionskim iznosima, Čović čak i fizički podsjeća na uznika iz Remetnca. Ako ne vjerujete vlastitim očima, upitajte za mišljenje Lidiju Bradaru...

 

Jadna je zemlja u kojoj ključeve vlasti imaju okorjeli političari poput Čovića


Uglavnom, jadna je zemlja u kojoj ključeve vlasti imaju okorjeli političari poput Čovića. Zato se nekako nadam da DF neće popustiti u svojim posljednjim javnim zahtjevima i da neće pristati na ucjene. Jer bolje je i nemati vlast nego je imati onakvu kako je zamišlja Dragan Čović.


Još kad mu se u tome pridruže Bakir Izetbegović i njegovo SDA krilo, eto dovoljno razloga da u naredne četiri godine ne očekujemo ništa drugo nego kriminal vladajućih i dodatni kokuzluk potlačenih... Ovi koji nam govore o brzom približavanju EU i NATO-u, vjerujte mi, lažu do bola.

 

Stavovi izrečeni u ovom tekstu odražavaju autorovo lično mišljenje, ali ne nužno i stavove DEPO Portala.

Molimo čitaoce da se u svojim komentarima suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. DEPO Portal zadržava pravo da takve i slične komentare ukloni bez najave i objašnjenja.

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook