Foto / Uživali na suncu

Subotnja 'špica': Atraktivne djevojke mamile poglede na ulicama Sarajeva

Hronika21.03.15, 15:38h

Subotnja 'špica': Atraktivne djevojke mamile poglede na ulicama Sarajeva
Sunce i temperature i do 12 stepeni Celzijusa obilježili su prvi dan proljeća u Sarajevu i Bosni i Hercegovini, koje je kalendarski nastupilo sinoć u 23 sata i 45 minuta, javlja Anadolu Agency (AA)

 

 

Proljeće je danas nastupilo na sjevernoj Zemljinoj polulopti, a u isto vrijeme za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti počela je jesen. Proljeće će trajati do 21. juna, kada počinje ljeto. 

 

Sarajevska ulica Ferhadija odiše proljetnom atmosferom. Brojni građani izašli su na ulice i uživaju u lijepom vremenu. Sarajlije su skinuli kape i šalove te se prošetali gradskim ulicama. Mnogi građani odlučili su se za šetnju sarajevskim parkovima i izletištima.

 

Jutros je temperatura u glavnom gradu BiH iznosila 7 stepeni. Najtoplije je u Bihaću, Banja Luci, Gradačcu i Sanskom Mostu 12 stepeni, najhladnije na Bjelašnici – 6, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

 

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Poslije podne se očekuje povećanje oblačnosti sa juga. Najviša dnevna temperatura zraka između 10 i 18 stepeni. 

 

Drugog dana vikenda se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Kiša će uglavnom padati u Hercegovini, nije obilna. Slabije padavine u centralnim, zapadnim i lokalno u istočnim područjima Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između - 3 i 2, na jugu Hercegovine od 2 do 6 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15 stepeni. 

 

Dnevne temperature između 10 i 16 stepeni Celzijusa očekuju se i početkom sedmice.

(Anadolija/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook