A GDJE JE ON?

Ronaldinhov najbolji tim Lige prvaka: Sramotan izbor, ali ne zbog Ronalda

Sport06.03.15, 20:24h

Ronaldinhov najbolji tim Lige prvaka: Sramotan izbor, ali ne zbog Ronalda
Brazilski nogometni čarobnjak Ronaldinho „Gaucho“ sastavio je svoj „dream team“ Lige prvaka…

 

Ronaldinhova idealna momčad Lige prvaka glasi ovako: BuffonCafu, Terry, Maldini, Roberto CarlosLampard, Makelele, KakaMessi, Ronaldo, Henry.

 

U oči odmah upada da u momčadi nema Zinedine Zidanea i Cristiana Ronalda, a da su unutra dvojica Engleza John Terry i Frank Lampard odnosno trojica bivših igrača Chelseaja, kada uključimo Claudea Makelelea.

 

Ronaldinho tvrdi da je Terry fantastični lider i otkriva kako je savjetovao Franku Rijkaardu da ga dovede u Barcelonu, dok je za Makelelea rekao da je najbolji defenzivni vezni kojeg je ikada vidio. Ne znamo je li se Ronaldinho dodvoravao engleskim čitateljima, budući da je idealnu momčad složio u razgovoru za Daily Mail, ali izostavljanje Zidanea graniči sa svetogrđem.

 

U momčadi nema ni Cristiana Ronalda, ali tko može reći da Thierry Henry ne zaslužuje biti u prvih jedanaest, ako se podrazumijeva da su u napadu još Ronaldinhov nasljednik u Barceloni Lionel Messi i naravno njegov suigrač iz reprezentacije, „pravi“ Ronaldo, za kojeg Ronaldinho oduvijek tvrdi da je najbolji od najboljih.

 

„On je bio moj idol, a onda sam s njim imao čast igrati u reprezentaciji i osvojiti naslov svjetskog prvaka. Najkompletniji napadač svih vremena i najkompletniji koji će se ikada roditi. Gotovo je nevjerojatno i pomisliti da nikada nije osvojio Ligu prvaka“, kazao je Ronaldinho o velikom Brazilcu.

 

Ronaldinho iz pristojnosti sebe nije stavio u idealnu momčad. Jasno da i on "mora" biti unutra.

 

 

(dnevnik.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook