IZGLADNJIVALI DJEVOJČICU

Ubili vlastito dijete veganskom prehranom: Zbog smrti bebe roditelji osuđeni na zatvor

Hronika06.03.15, 16:58h

Ubili vlastito dijete veganskom prehranom: Zbog smrti bebe roditelji osuđeni na zatvor
Roditelji su tražili od suda da ih pusti na slobodu jer su dovoljno kažnjeni smrću svoje bebe, a imaju još jedno dijete o kojemu trebaju brinuti

Roditelje djevojčice koja je prije tri godine umrla zbog pothranjenosti, u dobi od 8 mjeseci i sa samo 6 kilograma, sud u Ljubljani u petak je osudio na po godinu dana i 8 mjeseci zatvora, proglasivši ih krivima zbog zanemarivanja djeteta i nemarnog postupanja.

 

Roditelji su tražili od suda da ih pusti na slobodu jer su dovoljno kažnjeni smrću svoje bebe, a imaju još jedno dijete o kojemu trebaju brinuti. Državno odvjetništvo tražilo je kaznu od po 6 i pol godina zatvora.

 

Roditelji su oboje vegani sa specifičnim načinom života i prehrane koju prakticiraju i kod svoje djece, ne dajući im hranu životinjskog izvora, ali i liječenje kod liječnika, pa su medicinsku pomoć za bebu zatražili su tek kad je bila na samrti.

 

Tijekom sudskog postupka tvrdili su da je njihovo dijete bilo zdravo sve do kobnog dana, no obdukcija je pokazala da je beba bila dehidrirana, da je imala upalu pluća, slabo prokrvljene organe i zamašćenu jetru i samo nešto više od 6 kilograma težine.

 

(jutarnji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook