Očekuju zvaničan poziv

Podžić: DF je spreman nastaviti pregovore, ali nećemo mijenjati naše stavove

Front04.03.15, 18:32h

Podžić: DF je spreman nastaviti pregovore, ali nećemo mijenjati naše stavove
Generalni sekretar Demokratske fronte (DF) Sifet Podžić je danas u Sarajevu kazao novinarima da je ta stranka spremna za nastavak razgovora o formiranju Vlade Federacije BiH


 

Po njegovim riječima, u nedjelju se nije moglo razgovarati na način kako je sastanak počeo, "a mi smo tu svakako da razgovaramo". 

 

- Mi smo ostali pri svojim uslovima. Koliko vidim prema informacijama iz medija da je zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović na putu i da bismo mogli u petak, subotu, nedjelju sjesti, nastaviti eventualno razgovore, ali mi nemamo promjene u svojim stavovima - kazao je Podžić. 

 

Dodao je da očekuju zvaničan poziv i da su spremni svakako nastaviti razgovore. 

 

Na novinarsko pitanje je li uslov DF-a, osim ministarstva finansija i ministarstvo industrije, Podžić je kazao da nije to nikakav fiksan uslov, „uslov je da se nastavljaju jedni korektni razgovori prema broju glasova, a onako kako su bili počeli u nedjelju nama nije odgovaralo". 

 

- Demokratskoj fronti je prihvatljivo da imamo isto onoliko ministarstava koliko ima i HDZ i možemo razgovarati o kvalitetu ministarstava, već ako ih tako moramo dijeliti - kazao je Podžić. 

 

Upitan vidi li Demokratsku frontu u Federalnoj vladi, kazao je da je to teško pitanje, te dodao da su možda šanse 50:50.

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook