(Ne)svjesno obmanjivanje javnosti

Čovićeva amnezija: Zaboravio da je potpisao sporazum o koaliranju i sa DF-om!

Front03.03.15, 21:26h

Čovićeva amnezija: Zaboravio da je potpisao sporazum o koaliranju i sa DF-om!
Dragan Čović, predjsednik DHZ-a BiH večeras je kazao da je za njega jedini partner SDA, i pri tome je očito zaboravio sporazum potpisan još u novembru prošle godine tačnije 11. novembra, piše novinska agencija Patria

 


- Što se tiče HDZ-a mi smo napravili jednu listu stranaka s kojima smo išli na izbore i vidjet ćemo kako i u kom pravcu će ići razgovori koji će se obaviti narednih dana. Ali, što se mene tiče jednaka je mogućnost da ostane i manjinska vlada ili da napravimo neke drugačije promjene – kazao je Čović, tvrdeći da im je SDA jedini partner.


Kako bismo osvježili pamćenje Čovića objavljujemo potpisan sporazum Stranka demokratske akcije (SDA), Demokratska fronta (DF) i Hrvatska demokratska zajednica (HDZ), odnosno lideri ovih stranaka potpisali su sporazum o zajedničkom djelovanju u vlasti na svim nivoima, kao i ciljevima buduće vlasti.


Osnova potpisanog sporazuma "Programska načela stranaka i koalicija za uspostavljanje i djelovanje vlasti u Bosni i Hercegovini" čini onih deset tačaka koje su dogovorene i prezentirane javnosti, a to su: Ustav i Izborni zakon, euroatlantske integracije, vladavina prava, ekonomskosocijalna reforma, infrastrukturni projekti, osiguranje ravnopravnosti naroda i građana i očuvanje nacionalnog identiteta, prava branitelja, održivi povratak, prevencija i otklanjanje elementarnih nepogoda i konkretne mjere, plan i rokovi realizacije.


Stranke su se tada opredijelile da što prije formiraju vlast na svim nivoima, ali do danas to nije učinjeno. A, sada je Čović uprokos njegovom potpisu negirao da im je DF partner!

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook