Pokušao pobjeći iz BiH

Na graničnom prelazu Izačić uhapšen ubica advokatice Jasmine Koričić

Hronika03.03.15, 16:14h

Na graničnom prelazu Izačić uhapšen ubica advokatice Jasmine Koričić
Pripadnici Jedinice granične policije Izačić u utorak su uhapsili državljanina Bosne i Hercegovine, M. B. (1952.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Ministarstvo unutarnjih poslova Unsko-sanske županije zbog kaznenog djela 'ubistvo'

 


Uhapšeni je kontroliran na ulazu u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Izačić. M. B. će biti predat službenicima Sektora krim policije MUP-a Unsko-sanske županije, priopćeno je iz Ureda za informiranje GP BiH, javlja Fena.

 

Ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUPUSK) Senad Kljajić potvrdio je za Fenu da je M.B. (1952.) osumnjičen za ubistvo advokatice Jasmine Koričić iz Bihaća uhapšen danas na Međunarodnom graničnom prijelazu Izačić, predan Sektoru krim policije Kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova.



- Dalje se radi na kriminalističkoj obradi, pa ćemo vidjeti kako će se stvari odvijati - kazao je Kljajić.

 

Pretpostavlja se da je riječ o Muhamedu Budimliću, 63-godišnjem "bauštelcu" iz Podgredina u Cazinu koji se sumnjiči za ubistvo bihaćke advokatice.

 

Budimlić se rastao sa ženom koju je tukao i koji je zbog imovinskopravnog postupka bio u opasnosti da ostane bez novca i kuće. Ženu je, navodno, i mogao terorisati, ali advokaticu nije, što bi mogao biti motiv ubistva, pisalo je Oslobođenje.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook