Projekcija filma 'Katedrale kulture'

Noći arhitekture počinju 4. marta u kinu Meeting Point

Kultura03.03.15, 09:54h

Noći arhitekture počinju  4. marta u kinu Meeting Point
Noći arhitekture, kao komplementarni dio festivala Dana arhitekture, jednog od najvećih događaja u oblasti arhitekture u Bosni i Hercegovini, podrazumijevaju seriju događaja koji će se održavati tokom cijele godine, u večernjim satima

 

Prvi događaj serijala Noći arhitekture, premijerna projekcija filma Katedrale kulture (Cathedrals od culture), održaće se u srijedu, 4. marta u sarajevskom kinu Meeting Point sa početkom u 20.15. Serijal organizuju kino Meeting Point i Lift - prostorne inicijative.

 

Noći arhitekture, kao komplementarni dio festivala Dana arhitekture, jednog od najvećih događaja u oblasti arhitekture u Bosni i Hercegovini, podrazumijevaju seriju događaja koji će se održavati tokom cijele godine, u večernjim satima.

 

Aktivnosti u okviru Noći arhitekture podrazumjevaju razgovore o trenutno važnim temama u oblasti arhitekture, predavanja ili predstavljanja pojedinaca ili organizacija, izložbe i projekcije filmova.

 

noci-arhitekture

 

Osnovni cilj Noći arhitekture je kontinuirano okupljanje arhitekata i arhitektica, ali i svih zainteresovanih za teme arhitekture, dizajna, urbanizma i prostornog planiranja.

 

Prvi događaj u serijalu Noći arhitekture, projekciju filma Katedrale kulture (Cathedrals od culture) organizuju kino Meeting Point i Lift - prostorne inicijative. Premijerna projekcija će se održati u srijedu 4. marta u 20.15 u kinu Meeting Point.

 

Ova nadahnuta oda umijeću arhitekture spaja šest nevjerovatnih građevina, šest autora i veličanstvene mogućnosti 3D-a. Koncertna dvorana Berlinske filharmonije (Wim Wenders), Institut Salk u Kaliforniji (Robert Redford), Nacionalna knjižnica u Sankt Peterburgu (pokojni Michael Glawogger), zatvor Halden u Danskoj (Michael Madsen), Opera u Oslu (Margreth Olin) i Centar Pompidou u Parizu (Karim Ainouz) oživljavaju kao nikada prije.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook