Milorad Dodik o Danu nezavisnosti BiH

Neka sarajevski političari prestanu s vrijeđanjem Srba i čestitke upućuju građanima Federacije

Front01.03.15, 21:33h

Neka sarajevski političari prestanu s vrijeđanjem Srba i čestitke upućuju građanima Federacije
Jedinstvena BiH u kojoj je svaki Srbin, Hrvat i Bošnjak - Bosanac, postoji samo kao želja u njihovim glavama, kaže predsjednik RS

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da ne postoji Dan nezavisnosti BiH i poručio političarima u Sarajevu da čestitke upućuju građanima Federacije BiH te da prestanu sa vrijeđanjem srpskog naroda, jer njihova zamišljena jedinstvena BiH u kojoj je svaki Srbin, Hrvat i Bošnjak u stvari Bosanac, postoji i postojaće samo kao želja u njihovim glavama, javlja Srna, a prenose Nezavisne novine.

 

Dodik je ponovo izjavio da nikada u zajedničkim organima BiH nije donesena odluka da se 1. mart slavi kao državni praznik sva tri naroda u BiH te da nema ništa protiv da Federacija obilježava svoje praznike, kao što i Republika Srpska ima svoj 9. januar.

 

"Asocijacija svakom Srbinu na 1. mart je da je to bolan datum koji je upamćen po ubistvu srpskog svata u Sarajevu. I to vrlo dobro znaju i oni koji 23 godine nakon tog događaja i dalje bezobzirno i iritantno pokušavaju nametnuti svoju volju pričom o jedinstvu i kompatibilnosti BiH, koje prosto nema", rekao je Dodik Srni.

 

On je ocijenio da ovakvim odnosom samo doprinose da građani Republike Srpske nikada ne stvore ni minimum povjerenja u "sarajevske namjere" prema Srbima.

 

"Naprotiv, svakog 1. marta samo nas uredno i redovno podsjete koliko žele dobra spskom narodu na ovim prostorima", zaključio je predsjednik Republike Srpske.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook