Istraga ubistva ruskog opozicionara

Nemcovu namjestila djevojka: Svjedoci opisali ubicu, pod istragom i ukrajinska manekenka?!

Hronika01.03.15, 20:41h

Nemcovu namjestila djevojka: Svjedoci opisali ubicu, pod istragom i ukrajinska manekenka?!
Policija traga za muškarcem visine između 170 i 175 centimetara, kratke kose, koji je nosio plave farmerke i braon džemper, javio je Međunarodni servis vijesti Sputnjik

 


Dva ključna svjedoka u ubistvu ruskog opozicionog političara Borisa Nemcova u svom svjedočenju iznijela su fizički opis ubice, navode danas ruski mediji, prenosi Tanjug.

 

Policija traga za muškarcem visine između 170 i 175 centimetara, kratke kose, koji je nosio plave farmerke i smeđi džemper, javio je Međunarodni servis vijesti Sputnjik.

 

Kako je javio Tanjug, Istražni komitet Rusije planira da sprovede dodatne istražne radnje kada je riječ o Ani Durickaja sa kojom je Nemcov bio u društvu kada je ubijen.

 

Prema podacima ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova, Nemcov je ubijen u centru Moskve u petak u 23 sata i 40 minuta po lokalnom vremenu, kada je na njega ispaljeno više metaka iz automobila u prolazu.

 

Istražni komitet u ovom trenutku razmatra nekoliko mogućih scenarija zločina, od kojih neki dovode ubistvo opozicionara u vezu sa događajima u Ukrajini, terorističkim napadom na satirični nedjeljnik Charlie Hebdo u Parizu i Nemcovim poslovnim aktivnostima.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook