Nakon što je DF odustao od pregovora

Izetbegović: Nadamo se da je Komšić ovo uradio iz afekta; Čović: Vidjet ćemo kako dalje...

Front01.03.15, 18:20h

Izetbegović: Nadamo se da je Komšić ovo uradio iz afekta; Čović: Vidjet ćemo kako dalje...
Zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović je kazao da je iznenađen Komšićevom odlukom te da se nada da će se predomisliti i da će se vratiti u koaliciju

Sastanak koji je danas održan u Sarajevu s ciljem postizanja dogovora u vezi formiranja Federalne vlade i raspodjele ministarskih pozicija završen je oko 17.30 sati, međutim,  dogovor nije postignut.

 

Sastanku su prisustvovali čelnici Stranke demokratske akcije (SDA) BiH, Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZBiH) i Demokratske fronte (DF), koji su samo  20-ak minuta nakon početka nezadovoljni napustili ovaj skup. Predsjednik te stranke Željko Komšić je kazao novinarima da u novoj Federalnoj vladi neće biti ministara iz reda DF-a.

 

Zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović je kazao da je iznenađen Komšićevom odlukom te da se nada da će se predomisliti i da će se vratiti u koaliciju.

 

- Nadamo se da će Komšić promijeniti mišljenje i da je ovo uradio iz afekta. Svima nam je u interesu da se formira Vlada. Vidjet ćemo šta ćemo dalje raditi - rekao je Izetbegović novinarima poslije sastanka.

 

Dodao je da SDA radi svoj posao i da će završiti ono što je počela.

 

pregovori-o-formiranju-vlade-fbih

 

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović je rekao da će već od sutra biti planirano kako dalje.

 

- Kroz stranačka tijela ćemo vidjeti kako dalje - istakao je Čović.

 

Najavio je da će utorak ponovo sjesti i dogovarati u vezi formiranja Vlade.

 

- Zadnji rok nam je 11. mart, a ja bih ostavio prostora da već sutra zauzmemo stavove pa da se u utorak dogovorimo - istakao je Čović.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook