FOTO/ Predstavnici DF-a napustili sastanak

Komšić: Nećemo učestvovati u formiranju Vlade FBiH, nema potrebe da zavlačimo narod

Front01.03.15, 17:32h

Komšić: Nećemo učestvovati u formiranju Vlade FBiH, nema potrebe da zavlačimo narod
Komšić je naglasio da je ta stranka spremna podržati tzv. ''manjinsku vladu'', te da će glasati i za taj oblik samo da Federacija BiH dobije vlast

 

Predstavnici Demokratske fronte (DF) napustili su sastanak u Sarajevo koji je organiziran s ciljem formiranja Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i raspodjele ministarskih pozicija.

 

Predsjednik te stranke Željko Komšić je kazao novinarima da u novoj Federalnoj vladi neće biti ministara iz reda DF-a.

 

- Nismo uspjeli doći do dogovora što se nas tiče, SDA je spremna da izađe HDZ-u BiH u susret kada je u pitanju broj ministarstava, to je šest pozicija, a od nas se očekuje da idemo na četiri pozicije - istakao je Komšić, te dodao da je DF uradio puno ustupaka kada je u pitanju formiranje Vijeća ministara i da su, kako je dodao, uzaludno očekivali da se poštuje njihov izborni rezultat.

 

Naglasio je da je ta stranka spremna podržati tzv. ''manjinsku vladu'', te da će glasati i za taj oblik samo da Federacija BiH dobije vlast.

 

- Ako se ne možemo dogovoriti nema potrebe da zavlačimo narod, imaju našu podršku da formiraju vladu, a kako će se dalje dogovarati ja ne znam - kazao je Komšić.

 

pregovori-o-formiranju-vlade-fbih

 

Podsjećamo, sastanak čelnika Stranke demokratske akcije (SDA) BiH, Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZBiH) i Demokratske fronte (DF) počeo je u Sarajevu u 16.00 sati.

 

Uime SDA i dalje su na sastanku zamjenik predsjednika Stranke Bakir Izetbegović, potpredsjednik Adil Osmanović i budući premijer FBiH Fadil Novalić. Uime HDZ-a BiH prisustvuju predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i predsjednik FBiH Marinko Čavara.

 

(Fena/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook