U centru Sarajeva

Uhapšene tri osobe koje su učestvovale u pucnjavi u Kranjčevićevoj ulici: Povrijeđen 37-godišnjak!

Hronika28.02.15, 17:15h

Uhapšene tri osobe koje su učestvovale u pucnjavi u Kranjčevićevoj ulici: Povrijeđen 37-godišnjak!
U sarajevskoj ulici Kranjčevićeva u blizini "Doma pisaca", ispred kafića "Peoples" nedavno se dogodila pucnjava

 

 

Policijski službenici MUP-a KS uhapsili su Z.N. (1978.), M.A. (1990.) i Č.A. (1991.), sve troje iz Sarajeva, zbog postojanja osnove sumnje da su počinile krivično djelo „izazivanje opće opasnosti“ - izjavio je za Fenu portparol MUP-a KS Irfan Nefić.


Ove osobe danas su učestvovale u pucnjavi koja se desila oko 16.35 ispred ugostiteljskog objekta "People's" u sarajevskoj ulici Kranjčevićeva. Tom prilikom povrijeđen je tridesetsedmogodišnji Z. N. koji je zbrinut na Klinici za ortopediju i traumatologiju KCUS-a, jer je zadobio ustrijelnu ranu lijeve natkoljenice.



Pucnjavi je, kaže Nefić prethodila tuča, u kojoj je povrede kako je sam istakao M.A. zadobio, a kasnije je došlo do upotrebe vatrenog oružja, kojom prilikom je ranjen Z.N.



- Izlaskom na lice mjesta policajci su ispred kafića zatekli povrijeđenog Z.N. u čijoj je neposrednoj blizini pronađen pištolj, a izvršilac se udaljio s lica mjesta. Brzom intervencijom policijskih službenika u ulici Franca Lehara pronađena je osoba M.A. iz Sarajeva koja je najvjerovatnije izvršilac krivičnog djela odnosno upotrijebila vatreno oružje. U njegovoj neposrednoj blizini pronađen je pištolj, koji je najvjerovatnije korišten u ovom krivičnom djelu - kazao je Nefić.



O ovom događaju obavješten je kantonalni tužilac, a policijski službenici obavili su uviđaj, nakon kojeg se radi na kompletiranju izvršenja ovog krivičnog djela.



(Fena/ Foto: Ilustracija/ mr) 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook