Završen sastanak u Banjaluci

Evo kandidata za Vijeće ministara koje je Savez za promjene predložio Zvizdiću

Front27.02.15, 11:57h

Evo kandidata za Vijeće ministara koje je Savez za promjene predložio Zvizdiću
Završen je sastanak čelnika Saveza za promjene sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem



 

Kandidat Saveza za promjene za ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH je Mirko Šarović (SDS), Dragan Mektić predložen je za ministra sigurnosti (SDS), a Igor Crnadak kandidat je za ministra vanjskih poslova BiH (PDP) - rečeno je danas nakon sastanka lidera Saveza za promjene, Mladena Bosića (SDS), Mladena Ivanića (PDP) i Dragana Čavića (NDP) s novoimenovanim predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem.



Šarović je ujedno predložen i za zamjenika predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.



Predstavnici Saveza za promjene predali su Zvizdiću i imena kandidata za zamjenike ministara u Vijeću ministara, za koji očekuje da bude formirano u punom sastavu do 11. marta.



Predrag Jović predložen je za zamjenika ministra za izbjeglice i ljudska prava, zajenik ministra odbrane trebao bi biti Boris Jerinić, a Đorđe Milićević kandidat je za zamejnika ministra civilnih poslova, rekao je lider SDS-a Mladen Bosić.



Kaže da ovi kandidati Saveza za promjene predstavljaju spoj iskustva, mladosti i energije i vjeruje da će ta ekipa znati brani ineterese i RS-a i BiH.



Na sastanku u Banjoj Luci su iznijeli i očekivanja u smislu otvaranja reformskih procesa i promjena na nivou BiH, s ciljem da institucije BiH postanu servis građana.



Bosić je izrazili očekivanje da će biti otvoreni procesi borbe protiv kriminala i korupcije, koja je veliki problem u BiH.



Savez za promjene očekuje saradnju i s vladama entiteta te vladom Brčko Distrikta s ciljem boljeg života građana i bolje budućnosti na nivou BiH.



Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić izrazio je zadovoljstvo predloženim kandidatima te najavio tri pravca djelovanja Vijeća ministara, a to su evropske integracije, vladavina prava, borba protiv kriminala i korupcije te izrada reformske agende za socio-ekonomske reforme.

 


(Fena/mr)
 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook