Depo vikend preporuka

Skriveno iznenađenje za dame: Vruća rock'n'roll noć i erotski ples (ne)poznatog Sarajlije

Kultura26.02.15, 22:09h

Skriveno iznenađenje za dame: Vruća rock'n'roll noć i erotski ples (ne)poznatog Sarajlije
Bit će ovo vruć i zanimljiv vikend... Za one koji ne koriste pogodnosti praznika i neće otputovati van grada, nastupajući vikend u Sarajevu nudi mnogo dobre zabave, ali i jedno specijalno iznenađenje. Ovo je DEPO preporuka za dobar i uzbudljiv provod u narednim danima...

 

EROTSKI PLES U BKC-U: U Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu publika će u subotu u 20.00 na velikoj sceni imati priliku pogledati muzičko-scenski spektakl, hit predstavu 'Cabaret 2014', vanvremenski i pomalo dekadentni mjuzikl kojii jednako uspješno funkcioniše na pozorišnim daskama, ali i kao filmska adaptacija. Poznati mjuzikl prikazuje Njemačku početkom tridesetih godina prošlog stoljeća, odnosno njeong društoa koje sve dublje tone u nacizam, dok je svakodnevnica protkana neimaštinom i bijedom. Slika koja neodoljivo podsjeća na današnju Bosnu i Hercegovinu.

 

Uz hor, balet orkestar i soliste, kao i brojne glumce, zvijezde bh. mjuzikla su talentovana i mlada Amina Hamzić i solistica Opere Narodnog pozorišta Sarajevo, sopranistica i jedno od omiljenih lica pozorišne publike, Aida Čorbadžić. Međutim, tu je i specijalno iznenađenje za ženski dio publike - erotski ples i striptiz (ne)poznatog Sarajlije.

 

Doduše, to vam u ovom videu nećemo otkriti...

 

 

 

Dovoljno za sve koji još nisu odlučili gdje će provesti subotu veče... Karte za mjuzikl "Cabaret 2014" nalaze se u prodaji po cijeni od pet KM za galeriju i od deset KM za parter.

 

USIJANI DOM MLADIH: Sarajevski Dom mladih, 28. februara u 21.00 ugostiće neponovljivi Kultur Shock! Bend iz Seattlea koji predvodi Sarajlija Srđan Jevđević, stiže u sklopu velike evropske turneje 'The IX Circles of Europe', na kojoj će predstaviti novi album, nazvan prema rednom broju do sada izdatih albuma - IX. 


Bend specifičan po tome što hrabro ruši sve žanrovske barijere, posljednjih godina slovi za jedan od značajnijih bendova alternative muzičke scene regije. Ulaznice se mogu kupiti na platou Skenderija, biletarnici BKC-a, te putem portala kupikartu.ba.

 

ks1

 

VRUĆA SVIRKA U KAKTUSU: Nakon koncarta after party uz bend 'Kablovi' biće u novootvorenom KAKTUS-House of Rock ’n’ Roll na platou Skenderija. 


VIS "Kablovi" čine dva novinara, fotograf, književnik i grafički dizajner: Ahmed Burić, Amar Ćesić, Edin Spahić, Dino Bajramović i Mario Iličić.Muzikom se bave cijeli život, a od maja mjeseca 2012. godine počeli su aktivno sa zajedničkim probama. Ahmed Burić je kazao da se grupa simbolično zove 'Kablovi' jer je cilj da njihova muzika poveže i spoji ljude.

 

kablovi

 

TEATAR O POLITICI: Na sceni Narodnog pozorišta u Sarajevu u subotu u 19.30 biće izvedena predstava ''Skupština'' u režiji Selme Spahić.

 

skupstina

 

Predstava aktuelizira parlamentarnu političku scenu u BiH, a fokus je na Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. 
 

Riječ je o zajedničkoj produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo, Sarajevskog ratnog teatra SARTR i Kamernog teatra 55, što je prva takva saradnja tri sarajevska pozorišta. 

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ak) 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook