Od marta na FTV-u i RTRS-u

Prvi kadrovi sa snimanja regionalnog showa 'X Factor Adria'

Mediji26.02.15, 13:00h

Prvi kadrovi sa snimanja regionalnog showa 'X Factor Adria'
Na audicijama kandidati pjevaju jednu pjesmu po izboru, a potom žiri odlučuje ko zaslužuje da ide u sljedeću fazu takmičenja

 

Sudije “X Factor Adria” zauzele su svoja mjesta! Brojna ekipa koja proteklih mjeseci vrijedno radi na pripremi druge sezone najpopularnijeg pjevačkog takmičenja u regionu “X Factor Adria” ovih dana ima pune ruke posla, jer je snimanje audicija pred žirijem i publikom počelo! U studiju površine 1.800 kvadratnih metara svi oni koji su prošli predaudicije u narednih nekoliko dana predstavit će se pred publikom i četveročlanim žirijem koga čine regionalne muzičke zvijezde: Željko Joksimović, Massimo Savić, Tonči Huljić i Aleksandra Kovač. Sudeći prema prvim reakcijama publike žiri druge sezone ovog popularnog TV formata odlično se snašao u novoj ulozi!

 

Na audicijama kandidati pjevaju jednu pjesmu po izboru, a potom žiri odlučuje ko zaslužuje da ide u sljedeću fazu takmičenja. Nakon što takmičar nastupi, sudije daju komentare i glasaju. Takmičaru je potrebna većina pozitivnih glasova, odnosno tri ili četiri „DA“ da bi prošao u sljedeću fazu takmičenja. Audicije će gledateljima biti prikazane u pet veoma uzbudljivih epizoda koje ćemo gledati od marta na Prvoj TV u Srbiji i Crnoj Gori, televiziji RTL u Hrvatskoj, Sitel u Makedoniji, RTRS-u i Federalnoj TV u Bosni i Hercegovini.

 

Talent, emocije, nova takmičarska pravila, teške odluke, suze, radost i još mnogo toga očekuje nas u drugoj sezoni najspektakularnijeg regionalnog pjevačkog show programa “X Factor Adra”!


Neki od podataka:


•    Studio u kojem se snima “X Factor Adria” ima 1.800 kvadratnih metara
•    160 ljudi učestvuje u realizaciji projekta
•    Šou se snima sa 13 kamera u sistemu
•    Pored toga imamo još devet EMG kamera
•    Scenografija i vizuelni identitet šou-a se radi isključivo po licenci

 

Šta je poručio žiri:


Aleksandra Kovač: “Očekujem puno talentiranih ljudi, posebno se radujem mentorskoj ulozi i radu sa kanidatima. Veoma sam uzbuđena što ću biti dio žirija ove sezone!”

 

Željko Joksimović: “Moram da priznam da mi je drago što sam dobio poziv da ponovo budem u žiriju X Factora. Jedan od razloga zašto sam prihvatio je činjenica da je projekt ove godine regionalni i da su žiriju osobe čiji rad veoma cijenim. Radujem se što ću opet sretati talentirane mlade ljude jer mi se dopao rad sa njima. Trudit ću se da im pomognem svojim savjetima i iskustvom da se usavrše tokom svih faza takmičenja, a iznad svega bih volio da pobjednik ove sezone dobije onakvu priliku kakvu zaslužuje uzimajući u obzir prestiž ovog formata u svetu.”


Massimo Savić je rekao kako se nada da će ovo biti jedno lijepo muzičko putovanje. “Mislim da je X Factor jedno od najvećih takmičenja i znatiželjan sam vidjeti postoji li osoba koja ima ono nešto s čime će plijeniti na bini. Drago mi je što smo svi u žiriju različiti, pa ćemo moći prenijeti širok spektar znanja na kandidate”.


Tonči Huljić otkrio je kakav će biti kao član žirija: “Neću biti strog nego tačno onakav kakav jesam i jedva čekam pronaći taj nebrušeni dijamant”.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook