BIVŠI SARAJLIJA DAO NEOČEKIVANU IZJAVU

Nele Karajlić: Ne pričam s Kusturicom već dvije godine!

Hronika23.02.15, 21:55h

Nele Karajlić: Ne pričam s Kusturicom već dvije godine!
Sarajevski muzičar je prvi put otkrio da nije u kontaktu sa proslavljenim rediteljem i da njihove razmirice nemaju veze sa političkim stavovima

Nenad Janković, poznatiji kao Nele Karajlić, koji je prošle nedjelje izazvao medaijsku buru dolaskom prvi put u rodno Sarajevo nakon 23 godine, priznao je da ne govori sa dugogodišnjim saradnikom i prijateljem Emirom Kusturicom već dvije godine.

 

- Nas dvojica nismo u kontaktu već odavno. Evo, svim zlonamernicima mogu reći da posljednjih nekoliko godina nemam kontakata sa Kustom. Ali i pored toga što imamo neke razmirice između nas dvojice te razmirice nemaju veze sa političkim stavovima. Drugim riječima, njegovi politički stavovi su mi i dalje bliži od ove ekipe iz Sarajeva - rekao je Nele.

 

Na optužbe da se namerno približio poznatom reditelju kako bi u Srbiji mogao da preživi dr. Nele je rekao da on sasvim drugačije vidi biznis od Emira Kusturice.

 

- Ne bih sa ja složio sa tom konstatacijom da sam se ušlihtao Kursturici kako bismo sarađivali. Imam ja potpuno drugačije mišljenje o tome ko je prvi skontao šta je pravi biznis. Ja sam bio taj koji je imao ideju oko tog eksporta muzike u svijet koji smo mi kasnije i ostvarili. Naravno, Emirova uloga je nemjerljiva jer je most između strane publike i naše muzike bio njegov film. Ali ja sam bio taj koji je to netremice gurao, naročito u prvim danima No smokinga kad se lomilo da li ćemo biti vikend bend ili ćemo zaorati po svjetskim halama i binama. Naravno, njegov lični PR je bio nevjerovatno jak, ali sam ja ipak vjerovao više u tu priču - otkrio je Nele u emisiji "Svoj na svome".

 

 

(alo.rs/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook