Prvi Drum n Bass spektakl u Tuzli

Plešite uz Bad Company, Billaina i Fa11out!

DEPO CLUBBING19.02.15, 17:21h

Plešite uz Bad Company, Billaina i Fa11out!
Kalendar klupskih dešavanja u Tuzli od narednog vikenda postaje bogatiji za još jedan muzički događaj koji će biti održan 28. Februara u Klubu Palma

 

Riječ je prvom pravom i do sada jedinom drum n bass spektaklu u gradu soli a sigurno i šire jer u goste dolaze prvaci i autohtoni predstavnci UK DnB muzičke scene Bad Company 


Legendarni producent i DJ Michael Wojcicki (Vegas) koji stiže direktno iz UK, još od ranije je poznat kao sastavni dio producentskog DnB sastava Bad Company, po prvi put dolazi u Bosnu i Hercegovinu a 28. februara i u tuzlanski klub Palma gdje će se predstaviti DJ setom.


Bad Company je profesionalno ime drum and bass producenata Jasona Maldinija, Darrena Whitea (D Bridge), Dana Steina (DJ Fresh) i Michaela Wojcickija (Vegas).


Oni su vlasnici nekoliko solo projekata pod različitim izdavačkim kućama kao što su: Ram Recordings, Breakbeat Kaos, V-Recordings, Exit Records, Bad Taste Recordings.


Njihovi albumi ''Inside the Machine'' i ''Book of the Bad'' su bili izdati i svjetski priznati što im je osiguralo popularnost na svjetskoj razini. 

 

badcompany-press2


Nakon vremena provedenog na mnogobrojnim svjetskim turnejama, 2013. godinu je obilježio povratak Bad Companyja na scenu. Ranije poznati BC Recordings postaje Bad Taste Recordings sa izdanjima najvećih svjetskih producenata poput Teddy Killers, Audio, Upbeats, Billain i mnogih drugih.


Imat ćete priliku poslušati ih 28. februara na sceni kluba Palma/Dom Mladih kada će kao domaćini nastupiti i Billain iz Sarajeva te Fa11out iz Tuzle. 


Karte se mogu naći u pretprodaji u Urban beaTz caffe-u i Check point, te na sam dan održavanja događaja na ulazu u Club Palma.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook