RSG proslavio 22 godine postojanja

Od 1993. RSG radio emitovao je punih 11 563 200 minuta vašeg omiljenog programa

Kultura31.01.15, 12:07h

Od 1993. RSG radio emitovao je punih 11 563 200 minuta vašeg omiljenog programa
U petak, 30. januara, sa početkom u 20:30, RSG radio je upriličio rođendanski party povodom obilježavanja 22 godine postojanja

 

U prepunom sarajevskom Coloseum Clubu uposlenici RSG radija proslavljali su ovu značajnu godišnjicu i podijelili veselje sa svojim brojnim poslovnim partnerima i prijateljima. Svi prisutni imali su priliku uživati uz vrhunske muzičke izvedbe benda The Frajle i nastup već „domaćeg“ Berina Buturovića. Radio Band u sastavu Almir Kurt i Ena Đapo je ponovo razveselio goste pjesmama iz produkcije RSG radija. 

 

Od svog osnivanja, 25. januara 1993. godine, RSG radio je emitovao 11.563.200 minuta programa u kojem se smjenjivala muzika koju najviše volite, uz glasove koji su postali svakodnevnicom bosanskohercegovačkih domova i javne ličnosti koji su tokom dvije decenije postali prijateljima omiljenog radija.  

 

Uprkos činjenici da je slušanje radija intimni doživljaj podložan različitim, muzičkim i drugim ukusima, RSG je u 22 godine postojanja uspio postati općeprihvaćen brand priznat kao nesumnjiva profesionalna vrijednost, poštovan i cijenjen i od publike čiji prvi izbor nisu ove frekvencije. Sa četrnaest predajnika kojima pokriva veliki dio BiH, može se reći da je RSG nesumnjivi lider u radijskoj industriji, prepoznatljiv i cijenjen brand i izvan BiH. Program se emituje i  putem interneta (www.rsg.ba i www.antena.ba), satelita Eutelsat W2, te putem besplatne aplikacije na APP ili Play Store-u.


 
Motivisani i kreativni uposlenici, lojalna publika, bogatstvo programskih sadržaja, izgrađena infrastruktura, snažan marketing i izuzetan društveni status, prednosti su na kojima ovaj radio temelji svoje dugogodišnje postojanje i uspjeh. Vanjski konsultanti su stalno angažirani na usavršavanju svog osoblja, uz brze, savremene softvere koji omogućuju najviši kvalitet usluge.

 

RSG radio je nezaobilazan medijski partner velikih kulturnih, sportskih i drugih društveno značajnih događaja, kako domaćih, tako i regionalnih.

 

RSG radio je građanima Sarajeva 2009. godine poklonio novi gradski program RSG 1 Sarajevo, koji od 3. decembra 2013. godine nosi ime Antena Sarajevo. Slušaoci su prigrlili i ovaj novi radijski format kao rezultat pozitivnih iskustava programa RSG1 Sarajevo, te evropskih i regionalnih trendova u radijskoj industriji. 

 

Vizija RSG radija će se, uz pomoć vjernih slušaoca, i dalje širiti, a ovaj radio će obilježiti neke nove i mnogo uspješnije godišnjice. 

 

(DEPO PORTAL/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook