'Treniraju' sve vrste kriminala

Cijeli svijet ih traži: Ovo su opasne Bosanke sa Interpolove potjernice!

Hronika31.01.15, 08:59h

Cijeli svijet ih traži: Ovo su opasne Bosanke sa Interpolove potjernice!
Među sedam žena za kojima je raspisana Interpolova potjernica nalazi se i Bojana Mitić (33), djevojka iz Niša koja ima dvojno državljanstvo


 
Ona je na potjernici zbog pljačke u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

 

Interpol traga za sedam žena sa državljanstvom Bosne i Hercegovine, koje imaju širok spektar optužbi. Za njih sedam raspisana je međunarodna potjernica, a među njima se nalazi i jedna djevojka iz Niša, koja ima dvojno državljanstvo, srpsko i bosanskohercegovačko.

 

Pored nje, traga se za još nekoliko žena koje imaju dvojno državljanstvo. Razlozi na osnovu kojih su raspisane potjernice su pljačke, krijumčarenje, oružane krađe i druga krivična djela.

 

Jasminku Mendeš iz Banjaluke (49), koja je opužena za privredni kriminal, a koja ima i hrvatsko državljanstvo, traže pravosuđa BIH i Hrvatske.

 

Na Interpolovoj poternici je i Azra Bailo iz Travnika (59) zbog krijumčarenja ljudima. Za Milijanom Jović (31) iz Doboja, traga slovenačko pravosuđe.

 

Na potjernici Interpola je i Katciranja Jelisenkava (35) koja je državljanka Bjelorusije i BIH, a zbog mita je traži bjelorusko pravosuđe.  Među traženim osobama zbog krađe je i Selma Pecikoza (28) iz Sarajeva.

 

Bojanu Mitić (33), djevojku iz Niša, koja pored sprskog ima i državljanstvo BIH, zbog oružane pljačke traže Ujedinjeni Arapski Emirati.

 

mitic-bojana-2

 

Na listi je i Sladana Rebo (37) iz Kaknja, koju zbog oduzimanja djeteta traži pravosuđe BIH.

 

 

(telegraf.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook