Foto/ Ekstravagantni koncert u srcu Hrvatske

Božo Vrećo i Halka bacili Zagreb na koljena: Čitav Lisinski sevdisao!

Kultura30.01.15, 11:14h

Božo Vrećo i Halka bacili Zagreb na koljena: Čitav Lisinski sevdisao!
Regionalna „new wave“ senzacija izazvala je veliki interes publike od samog pojavljivanja prije dvije godine, a to je preksinoć potvrdila i zagrebačka publika

 

Preksinoć je u maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog ansambl Halka u sklopu svoje europske turneje prvi put održao koncert pred zagrebačkom publikom.

 

Mala dvorana Vatroslava Lisinskog bila je ispunjena ljubiteljima sevdaha, čime se potvrdilo da je Zagreb grad koji voli izvorni sevdah.

 

Uz jedinstvenu scensku interpretaciju, ovaj glazbeni ansambl zanimljiv je i zbog frontmana koji izaziva veliki interes medija i javnosti.

 

Androgeni solist, Božo Vrećo koncert otvara kao pjevač, a onda tokom koncerta u jednom trenutku postaje pjevačica.

 

Osim atraktivnog scenskog performansa, Božo Vrećo vrstan je vokal koji daje dodatnu kvalitetu ovom ansamblu kojeg osim njega čine glazbenici – gitarist Dino Šukalo, basist Edvin Hadžić, pijanist i harmonikaš Adis Sirbubalo i perkusionist Anes Beglerbegović.

 

Preksinoć su u  Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog svi okupljeni mogli čuti pjesme poput „Kiša bi pala“, „Ah, ljubav, ljubav“, „Jablani se povijaju“, „O sablanski tihi vjetre“ te mnogi drugi.

 

Publika nije krila oduševljenje te je ansambl vraćala dva puta na bis, a oni su obećali da će se brzo vratiti.

 

U ovoj lijepoj muzičkoj večeri uživali su i Đurđa Tedeschi, Nermina Stančić-Rokotov, Đelo Hadžiselimović, Darija Hodnika, Robert Zuber i Kristina Bangoura.

 

Ovaj događaj organizovala je Udruga za promicanje kulture i umjetnosti "JA BIH..." na čelu sa predsjednikom Ismetom Efendićem.

 

 

(vecernji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook