Čeka se procjena Zastupničkog doma BiH

Javna rasprava o pitanju statusa Sutorine zakazana za 24. februara

Front29.01.15, 14:48h

Javna rasprava o pitanju statusa Sutorine zakazana za 24. februara
Javna rasprava o pitanju statusa Sutorine, koja će biti obavljena temeljem zaključka Zastupničkog doma BiH od 15. januara, a povodom prijedloga rezolucije o Sutorini, predlagatelj koje je zastupnik Denis Bećirović (SDP) bit će održana 24. februara u Sarajevu, odluka je Ustavnopravne komisije Zastupničkog doma BiH


Rezolucijom se traži da Zastupnički dom BiH ocijeni neprihvatljivim, neutemeljenim i štetnim prijedlog ugovora o državnoj granici između BiH i Crne Gore te da se ozbiljno otvori pitanje Sutorine i uloži napore kako bi se utvrdile sve pravne, historijske, geografske i ekonomske činjenice u vezi s tim pitanjem.

 

Predsjedatelj Ustavnopravne komisije Željko Komšić ocijenio je da je u javnoj raspravi bitan međunarodni javnopravni aspekt, zbog čega stručnjaci u toj oblasti trebaju sudjelovati u raspravi.


“Zaključeno je da javnoj raspravi trebaju prisustvovati predstavnici institucija BiH, među kojima su Predsjedništvo BiH, Ministarstvo vanjskih poslova BiH, Ministarstvo civilnih poslova”, naveo je Komšić.

 

(dnevni-list.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook