Dogodila se za vrijeme saobraćajne 'špice'

Čudo je da nije bilo više žrtava u popodnevnoj nesreći u Sarajevu

Hronika28.01.15, 21:29h

Čudo je da nije bilo više žrtava u popodnevnoj nesreći u Sarajevu
Pravo je čudo da nije bilo više žrtava u teškoj nesreći koja se popodne, u vrijeme posebno frekventnog saobraćaja, dogodila usljed obrušavanja dijela konstrukcije jednog objekta koji se gradi uz samu, ionako frekventnu glavnu gradsku prometnicu, na potezu od Marijin Dvora prema Skenderiji, u ulici Hiseta.



Dva radnika su preminula od povreda zadobivenih kada se s objekta obrušio dio oplate i povukao skelu. Treći povrijeđeni radnik je u bolnici.



Vatrogasci i ekipe civilne zaštite su satima rašćišćavali obrušeni materijal na tlu i prema dosadašnjim informacijama, ispod betona i željeznih konstrukcija nisu našli još povrijeđenih ljudi.



Ruševina ima i na tramvajskoj pruzi koja prolazi ovim dijelom pa je Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave Civilne zaštite, kazao da saobraćaj tu neće biti uspostavljen do sutra ujutro.



Brojni policajci, istražitelji, vatrogasci, ekipe hitne pomoći, pripadnici Civilne zaštite i novinari bili su na licu mjestu odmah po saznanju o nesreći.



Policija je trakama omeđila široki prostor koji dijeli velike saobraćajne raskrsnice između Marijin Dvora i Skenderije te je u ovom dijelu zaustavila promet svih vozila presumjeravajući vozače na druge pravce.

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook