Savladali ih Poljaci

SP u rukometu: Hrvatska ostala bez polufinala u Kataru

Sport28.01.15, 18:45h

SP u rukometu: Hrvatska ostala bez polufinala u Kataru
Hrvatska rukometna reprezentacijanije se uspjela plasirati u polufinale svjetskog prvenstva u Katarunakon što je u četvrtfinalnom ogledu u Dohi izgubila od Poljske 22-24 (10-12).



Nakon što je na posljednjih pet velikih tamičenja stigla najmanje do polufinala i pritom osvojila četiri medalje, hrvatska rukometna reprezentacija ovoga puta nije uspjela. U dramatičnom i čvrstom okršaju izgubila je od Poljske i takmičenje će nastaviti u borbi zaporedak od 5. do 8. mjesta, dok će Poljaci u polufinalu igrati s domaćinom Katarom koji je u četvrtfinalu pobijedio Njemačku s 26-24.



Poljaci su do sada bili stara 'mušterija' hrvatskih rukometaša. Nikada nisu dobili Hrvatsku u završnici nekog turnira, no u Dohi su dočekali svoj trenutak.



Kao što se i očekivalo, bila je to tvrda i čvrsta utakmica, bez mnogo golova. Poljaci su nametnuli spori ritam igre što je stvorilo mnogo problema našim igračima. Hrvatska je otvorila utakmicu čvrsto i pokretljivo u obrani, ali bez pravih riješenja u napadu. Forsirala se igra po sredini što nije donijelo previše dobroga. Krila su ostala bez pravih lopti, Domagoj Duvnjak je imao četiri promašaja, dok je Mirko Alilović odbranio samo tri lopte. Hrvatska je u prvom poluvremenuvodila samo dvije minute (od 3-2, do 4-3), dok su Poljaci u dva navrata imali i po tri gola viška (9-6, 10-7). Hrvatska je u 28.minuti uspjela izjednačiti (10-10), no posljednja dva gola u poluvremenu zabili su Poljaci koji su na odmor otišli s vodstvom12-10.



Nastavak je donio furiozno otvaranje hrvatske vrste. Na vratima jepriliku dobio Filip Ivić koji je vrlo brzo skupio četiri obrane, proradio je i Duvnjak postigavši tri gola i Hrvatska je serijom 6-1 došla do vodstva 16-13. Nažalost, Poljaci su pronašli izlaz iz mini krize. Proradio je i Szmal i u 50. minuti Poljaci su stigli do vodstva 19-18. Do posljednje tri minute minute i rezultata 22-22 igralo se gol za gol. Tada je Karačić promašio zicer, Szmal obranio udarac Duvnjaka, a Čupić izgubio loptu i Poljska je golovima Syprzak i Jurkiewicz stigli do pobjede.



Kod Hrvatske su najučinkovitiji bili Domagoj Duvnjak i Zlatko Horvat sa po pet, te Marko Kopljar s četiri zgoditka, dok su Poljake predvodili Mariusz Jurkiewicz (6) i Andzej Rojewski (4).

 

Domaćin takmičenja, selekcija Katara, u četvrtfinalu je iznenadila pobjedom protiv favorizovane reprezentacije Njemačke rezultatom 26:24, te se plasirala u polufinale.

(FENA/dg; Foto: SCsport.ba)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook