VREMENSKA PROGNOZA

Ako ne volite zimu, ovo vas nimalo neće obradovati: Evo kakvo vrijeme nas danas očekuje

Hronika28.01.15, 08:36h

Ako ne volite zimu, ovo vas nimalo neće obradovati: Evo kakvo vrijeme nas danas očekuje
U Bosni danas se veći dio dana očekuje oblačno vrijeme, prijepodne sa snijegom

U drugoj polovini dana očekuje se prestanak padavina i postupno smanjenje oblačnosti. U Hercegovini u jutarnjim satima slaba kiša ili susnježica, a u višim područjima je moguć i slab snijeg. Tokom dana očekuje se postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Vjetar u Bosni bit će slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura, koja će poslijepodne oslabiti. Najviša dnevna temperatura kretat će se od -4 do 2, na jugu do 10 stupnjeva.

 

U Sarajevu se očekuje oblačno vrijeme sa slabim snijegom prijepodne. Najviša dnevna temperatura iznosit će između -3 i 1 stupanj.

 

Jutros je u Bosni bilo oblačno vrijeme sa snijegom. U Hercegovini je bilo pretežno oblačno i uglavnom bez padavina.

 

Visina snijega u 7 sati (cm): Bjelašnica 113, Kupres 45, Mrkonjić Grad 20, Bihać i Han Pijesak 19, Ivan-sedlo 12, Jajce 10, Sokolac 9, Bugojno 7, Srebrenica 5, Banja Luka i Drvar 4, Bosanski Novi, Gradačac, Livno, Prijedor i Sanski Most 3.

 

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -12 stupnjeva, Kupres -6, Ivan-sedlo i Sokolac -5, Bugojno i Sarajevo -2, Jajce, Livno, rebrenica, Tuzla i Zenica -1, Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Doboj, Drvar, Gradačac i Zvornik 0, Goražde, Prijedor i Sanski Most 1,
Mostar 4, Trebinje 5, Stolac i Čapljina 6 stupnjeva.

 

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 940 milibara, za 2 milibara je niži od normalnog i sporo opada, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

 

(FENA/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook