Teror se nastavlja

Eksplodirala naprava pored kuće bliskih prijatelja imama Selvedina Beganovića

Hronika27.01.15, 12:03h

Eksplodirala naprava pored kuće bliskih prijatelja imama Selvedina Beganovića
Nepoznata naprava eksplodirala je ispred kuće porodice Keserović, bliskih prijatelja imama Selvedina Beganovića kojega su nedaleko od Velike Kladuše napadači u tri navrata pokušali ubiti nakon što se otvoreno protivio slanju bošnjačkih mladića da se bore na strani terorističke organizacije Islamske države, objavljeno je u utorak.

 

 


Po navodima Dnevnog avaza, nepoznata naprava je eksplodirala u subotu navečer što je zastrašilo djecu, potvrdio je Mirsad Keserović, jedan od dvojice braće koja žive u napadnutoj kući.

 

Pojasnio je kako je taj incident samo jedan u nizu od dvadesetak napada u posljednja dva mjeseca kojima je izložena ova porodica. Keserović ne zna jesu li napadi povezani s pokušajima ubistva muslimanskog vjerskog službenika Selvedina Beganovića, tvrdeći da se vremenski podudaraju s prvim napadom na imama, prenosi Hina.

 

Uz lokalnu policiju porodica je o zastrašivanjima i napadima izvijestila u Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) te Federalnu upravu policije (FUP), kao i međunarodne organizacije.

 

No, u lokalnoj policiji u Velikoj Kladuši su izvijestili kako nema tragova eksplozije, premda je Dnevni avaz objavio fotografiju s Mirsadom Keserovićem koji stoji ispred kratera koji podsjeća na posljedice aktiviranja eksplozivne naprave. Dežurni državni odvjetnik Unsko-sanske županije, koji je upoznat s ovim slučajem, naložio je policijskim kriminalističkim tehničarima da uzmu uzorke s lica mjesta.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook