TUGA NA ZAGREBAČKOM GROBLJU

Terezu Kesoviju na ispraćaju Kemala Montena držali da ne padne u nesvijest, Šerbedžija plakao

Hronika26.01.15, 20:40h

Terezu Kesoviju na ispraćaju Kemala Montena držali da ne padne u nesvijest, Šerbedžija plakao
Na zagrebačkom Mirogoju danas je održan ispraćaj legendarnog kantautora Kemala Montena koji je preminuo prošle nedjelje

Na komemoraciju su došli brojni muzičari na koje je Kemal ostavio trag i bio njihov dobar prijatelj, od Dražena Žerića Žere, Danijele Martinović, Borisa Novkovića, Sandija Cenova, Mladena Grdovića pa do Tereze Kesovije kojoj je bilo veoma teško pa su kolege morale da je pridržavaju da ne padne u nesvest.

 

Tokom komemoracije govorili su Siniša Škarica i Rade Šerbedžija koji nije mogao suzdržati suze.
"Branka me zamolila da kažem par riječi u ime porodice, tebi koga su svi voljeli... Ne poznajem čovjeka koji je bio toliko voljen...Tvoja Branka, Adrijana, Đani, unuke Lara i Lejla, Arsen,
 
 
Tereza, Gabi, Zlaja, Loša, Brega, Čola, hiljadu umjetnika koji su tebe najviše voljele... U ime svih njih, hvala ti", rekao je pred okupljenima Rade Šerbedžija.
Za Kemala Montena biće će održana i komemoracija u njegovom rodnom Sarajevu, 28. januara u 12 sati u sarajevskom Narodnom pozorištu, a pogreb istoga dana u 14.30 sati na sarajevskom groblju Bare.
 
Osim estradnjaka, na Mirogoju su se pojavili i ljudi iz drugih sfera života. Među njima su bili i Ivo Josipović, Branko Ivanković, Milan Bandić, Dražen Golemović, Željko Širić...
 
 
(alo.rs/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook