Najbolje od kinematografije na programu prvog filmskog kanala u BiH

Od 1. februara Cinema TV dostupna i u IPTV paketu Moja TV: 24 sata zabave, edukacije i filmske lektire za sve generacije

Mediji26.01.15, 17:16h

Od 1. februara Cinema TV dostupna i u  IPTV paketu Moja TV: 24 sata zabave, edukacije i filmske lektire za sve generacije
Akcija - drama - triler - romantika - art klasika - bosanski humor - srpske komedije - hrvatska razbriga - američki bolckbusteri - seksi komedije naše mladosti - evropska erotika - mistika sa istoka -hiljadu i jedna ljubavna noć - ponuda Cinema TV od 1. februara dostupna na zahtjev po cijeni od 1 KM i korisnicima Moje TV

 

Želeći svojim gledateljima ponuditi najbolje od domaće, regionalne, evropske i svjetske kinematografije, Cinema TV kao prvi profilirani filmski kanal u BiH svoj program bazira na najboljim savremenim i vrhunskim ostvarenjima iz istorije kinematografije, s posebnim akcentom na filmove najznačajnijih savremenih i reditelja koji su stvarali u prošlosti.

 

alfred-hitchcock

Na Cinema TV u toku je ciklus filmova Alfreda Hitchcocka

 

Ciklusi filmova posvećenih Felliniju, Bergmanu, Antonioniju, Hitchcoocku, Bertolucciju, Loachu...samo su dio programskih sadržaja.

 

U 24 sata programa Cinema TV nudi filmove za sve generacije. Od holivudskih blockbustera, preko porodičnih filmova, westerna, romantičnih komedija i filmova namijenjenih najmlađim.

 

sjff-02-img0751

Četvrtkom na CTV filmovi velikog britanskog reditelja Kena Loacha 

 

Na Cinema TV gledatelji mogu premijerno pogledati domaća i regionalna dugometražna filmska ostvarenja, vrhunski serijski program te najbolje iz 'Zlatnih godina' bh. kinematografije, program realizovan u saradnji sa Filmskim centrom Sarajevo u okviru kog se prikazuju rani radovi Mirze Idrizovića, Bate Čengića, Vefika Hadžismajlovića i niz drugih vrhunskih domaćih autora i autorica. 

 

Najbolje od bh. filma ponedjeljkom na CTV

 

U drugoj polovini 20. stoljeća stvarana je moderna BiH; taj razvoj bilježen je filmskom trakom  i danas bh. kinematografija u svojoj baštini ima neprocjenjivo kulturno bogatstvo. Za „Sarajevsku školu dokumentarnog filma“  zna se u svim regionalnim i svjetskim filmskim krugovima. Bilo je to i vrijeme afirmacije ovdašnjih autora, te se neki od njih danas priznata imena našeg i evropskog filma, dok njihovi filmovi svjedoče o jednoj epohi u kojoj je stvarana BiH.

 

Ponedjeljkom ciklus filmova Ingmara Bergmana i bh. dokumentarnog, utorkom i srijedom najbolje iz evropske i svjetske savremene produkcije, četvrtkom ciklus filmova Kena Loucha, petkom Hitchcock, subotom najbolje iz regionalne kinematografije, i nedelja za ljubitelje vrhunskih italijanskih filmskih majstora.
 

Svaki dan "Film dana u 20:10". Cjelodnevna zabava, edukacija i podsjećanje na najznačajnije stranice istorije kinematografije. Samo na Cinema TV, kanalu kao savezniku u borbi protiv osrednjosti i trivijalne zabave.

 

Kontaktirajte Moja TV i zatražite CTV, samo po cijeni od 1KM mjesečno!

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ak) 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook