Otkriveno ko joj je ubrizgao anestetik

Razjašnjena smrt Ivane Bodrožić: Šokantni detalji zadnjih trenutaka ljubavnice Željka Mitrovića

Hronika25.01.15, 11:34h

Razjašnjena smrt Ivane Bodrožić: Šokantni detalji zadnjih trenutaka ljubavnice Željka Mitrovića
Soba 326 hotela 'Hyatt' 10. decembra 2014. godine. Ivana Bakić Bodrožić (31) je u njoj četiri dana. Nervozna je, razdražljiva, neispavana. Izlaz iz bespuća nalazi u kokainu.

 

 


Ko zna koliko puta i u kojoj količini ga je uzela. To joj nije dovoljno. Danima prije pila je leksilijum, salval, belbien, ali se sada na tome ne zaustavlja. Zove prijatelja s beogradske Vojno medicinske akademije (VMA) i traži propofol. To je bilo kobno. Policija ju je sutradan našla polugolu, mrtvu pored kreveta s injekcijom u ruci.

 

Ovo je slika koja se može sklopiti na temelju policijskog izvješća o završenoj istrazi njezine smrti koje je poslano tužiteljstvu, a u koje je Blic imao uvid.

 

Otkrivene su sve Ivanine tajne. Kako je živjela posljednje dvije godine, kakav je odnos imala s majkom Nadom, njezine emocije, strast, tuga, bijes... Isplivala je istina o njezinoj emotivnoj vezi s vlasnikom Pinka Željkom Mitrovićem, ali i njezinim problemima s narkoticima i opijatima.

 

Burno je živjela, stalno je bila na putovanjima, zabavama, u provodu. I konstantno umorna. Zato je pomoć potražila od Sofije Šuaib (51) iz Beograda, medicinske sestre zaposlene na Odjelu buđenja VMA. I ona je, po vlastitom priznanju u policiji, imala problem s opijatima.

 

- Bilo je to prije pet godina. U početku sam joj davala infuzije s vitaminskim koktelima, uglavnom kada bi se vratila s dugih putovanja. Prije dvije godine zamolila me da joj nabavim anestetik propofol jer je imala problem sa spavanjem. Pristala sam. Preko poznanika sam joj sljedećih godinu i po dana davala anestetik svakih 15-30 dana. Jednom mi je priznala i da je sama sebi dala propofol - rekla je Sofija Šuaib u policiji 17. decembra.

 

552090-mitrovic-bodrozic-foto-facebook-f

 

Sve je to tako trajalo dok ih na djelu nije zatekla Ivanina majka Nada Bodrožić. - To je bilo u Ivaninom stanu. Nada je zaprijetila da će nas prijaviti policiji. Ivana je bila bijesna jer joj nisam više htjela donositi propofol, vikala je na mene. Prekinule smo kontakt. Sve do tri dana pred njezinu smrt - rekla je Sofija.

 

Ivana je bila u panici. Bez propofola više nije mogla spavati. Sjetila se Ljubiše Pavlovića Bukija, anesteziologa na Klinici za hitnu internu medicinu na VMA. Upoznala ih je Sofija.

 

- Ivana je tada došla kod mene po medicinsku opremu, navodno za njezinu bolesnu majku. Od tada me zvala i po deset puta dnevno. Jednom me pitala mogu li joj nabaviti anestetik jer joj je potreban za majku koja boluje od karcinoma. Rekao sam joj da to košta 100 eura, ali joj nikad nisam dao, prodao ili dostavio anestetik, koji mi je na poslu dostupan - rekao je Ljubiša u policiji nakon Ivanine smrti.

 

Za Ivaninu ovisnost o propofolu znala je i njezina majka Nada Bodrožić (51), zastupnica u vojvođanskoj skupštini.

 

ivana-bodrozic-zeljko-mitrovic

 

- Uzimala ga je s vremena na vrijeme. Pronalazila sam ampule u stanu u Beogradu. Znala sam zateći Sofiju kako joj daje infuziju s vitaminima, ali nisam sigurna da joj je davala propofol. Ali sigurna sam da od aprila nije uzimala taj anestetik, bila je pod mojom kontrolom u Novom Sadu - ispričala je Nada.

 

Ona je u policiji prva otvorila priču i o Ivaninom emotivnom odnosu sa Željkom Mitrovićem.

 

- U potpunosti sam upoznata s emotivnom vezom Željka i moje kćeri. Znala sam da je Ivana u apartmanu 326 i da je stalno uzimala. U Beograd je išla uglavnom da bi se vidjela sa Željkom. Posljednji put smo se čule porukama 8. decembra, tada je trebala doći u Novi Sad, ali mi nije rekla zbog čega je to odgodila...

 

Emotivnu vezu s Ivanom priznao je i Željko Mitrović. On je u policiji 17. decembra otkrio detalj koji je dosad bio potpuna tajna. U apartmanu 326, u noći između 6. i 7. decembra, četiri dana prije Ivanine smrti, proveo je noć s njom.

 

ivana-bodrozic-i-zeljko-mitrovic

 

- Bio sam u više nego prijateljskoj vezi s Ivanom. Družili smo se, sarađivali i privatno i poslovno. U posljednje vrijeme, kada bi došla u Beograd, boravila bi u apartmanu 326, koji bi za Pink uvijek rezervirao Bane Stojanović, direktor City Recordsa. Nada mi je rekla da Ivana koristi propofol i da ga nabavlja preko Sofije s VMA. Poznato mi je da je koristila kokain, ali uglavnom na zabavama. Ne znam je li propofol uzimala posljednjih mjeseci. S Nadom sam se dogovorio da se Ivana preseli kod nje u Novi Sad, kako bi je ona pričuvala - ispričao je Mitrović.

 

Rekao je da je često zbog posla bio u Hyattu.

 

- Tamo sam bio i 6. decembra, kada sam se posljednji put vidio s Ivanom. Prespavao sam s njom. Rastali smo se sutradan oko 14 sati. U Hyattu sam bio i 10. decembra, sa suprugom i djecom na proslavi rođendana Veljka Ražnatovića. S proslave sam otišao prije ponoći, ravno na proslavu Media poola. Te večeri se nisam vidio s Ivanom - ispričao je vlasnik Pinka, čije je ime i matični broj Ivana imala istetovirane na tijelu.

 

Kada se ne bi čuli telefonom, Ivana mu je slala SMS-ove. On, međutim, nije odgovarao na njih.

 

- Na njih sam zbog obveza rijetko odgovarao - rekao je Mitrović u policiji i ispričao da je Ivana imala velike oscilacije u ponašanju. - Znala je pričati o suicidu - rekao je vlasnik Pinka.

 

Dan nakon rastanka s Mitrovićem Ivana ponovno nije mogla zaspati. Panično traži lijekove za smirenje. Ponovno zove staru poznanicu Sofiju.

 

- Zvala me nekoliko puta. Tražila je da joj donesem lijekove za smirenje. Otišla sam u Hyatt, na recepciji sam se uredno prijavila i Ivana me pustila u apartman 326. Dala sam joj lijekove koje i sama koristim. Uzela je leksilijum, salval, belbien. Nezadovoljna time, Ivana je počela vikati. Vrijeđala me. Izašla sam iz apartmana i to je naš posljednji kontakt - rekla je Sofija.

 

U sljedeća dva dana Ivana je uspjela zadovoljiti potrebe lijekovima, ali dan prije smrti trebalo joj je još nešto jače. Iz Hyatta je zvala Ljubišu.

 

- Tražila je pomoć jer ima strašne glavobolje. Došao sam do hotela i odvezao je do VMA, kako bismo joj dali infuziju. Od crvenokose djevojke s dežurne službe zatražio sam da joj stavi kanilu, kako bi je kasnije pregledao liječnik. Otišao sam do svoje klinike, vratio se i vidio Ivanu u čekaonici. Pozdravio sam je i otišao kući - ispričao je svoju verziju Ljubiša.

 

ivana-bakic-bodrozic-1

 

Slagao je. Uhvatile su ga kamere na VMA. Na snimkama sa vidi da odlaze zajedno. Bilo je i svjedoka. Crvenokosa djevojka, medicinska sestra Branka Aleksić (43) iz Hitne službe VMA, koja je stavila Ivani kanilu.

 

- Ljubiša je došao s mlađom djevojkom. Zamolio me da joj stavim kanilu. Rekao je da će joj kasnije dati infuziju jer ima glavobolju. Nisam imala odgovarajuću iglu pa je Ljubiša otišao do svoje klinike. Ali dok se vratio već sam joj stavila onu koju sam imala. Oni nakon toga odlaze - ispričala je Branka.

 

Ljubiša je Ivani dao propofol. Ostavio je DNK na polomljenoj, iskorištenoj ampuli anestetika, kao i na kutiji ovog lijeka. Ivana je pronađena mrtva sutradan u 10 sati, navodi Blic.

 

Policija vjerovatno nikada neće otkriti misterij oko Facebook statusa Ivane Bodrožić. Ona je posljednji status napisala 8. decembra i posvetila ga 'tužnoj i jako ružnoj ženi koju sažalijeva i koja je patnica'. Misterij leži u činjenici da je njezin status promijenjen u petak 12. decembra, dan nakon njezine smrti. Dopisano je da postoji i 'čovjek kojeg jako voli, zbog kojega bi sve učinila i koji je jedini u njezinom životu već sedam godina'. Dopisano je i '...koji je lagano ubija'.

(Blic.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook