Prvi promotivni let

Konačno poletjeli: Avion Bosnian Wand Airlinesa jutros odletio za Atinu

Hronika25.01.15, 09:57h

Konačno poletjeli: Avion Bosnian Wand Airlinesa jutros odletio za Atinu
Letom sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo za Atinu kompanija Bosnian Wand Airlines (BWA) jutros je službeno otpočela operacije letenja.



Na prvi, promotivni, let kompanije BWA, avionom Airbus 321, koji ima više od 200 sjedišta, krenuli su predstavnici raznih institucija, udruženja, medija i turističkih agencija i ovu prilku koriste za jednodnevni izlet u grčkoj prijestolnici.



Kako je rekla za Fenu Elma Zećo, PR menadžerica Bosnian Wand Airlinesa, kompanija je osnovana, između ostalog,ciljem da se BiH poveže s važnim destinacijama u svijetu.



- Kompanija stavlja akcenat kako na evropske tako i bliskoistočne destinacije. Građanima BiH zasigurno su najinteresantniji letovi iz Sarajeva. Osim relacije Sarajevo - Atina, u ponudi su također: Sarajevo - Amsterdam, Sarajevo - Štokholm, Sarajevo - Malme, te Sarajevo - Frankfurt. S bliskoistočnim destinacijama, Bagdadom i Erbilom, kompanija je povezana preko švedskih aerodroma, a u pripremi je također let za Džedu, koji će biti realiziran iz Sarajeva - kazala je Zećo.

 

wand-airlines-2



Kompanija Bosnian Wand Airlines želi raditi na privlačenju turista s područja Bliskog istoka vjerujući da je njima BiH u kulturnom i historijskom smislu interesantna zemlja. Stoga će BWA uraditi turistički program za BiH, koji će biti promoviran ne samo na Bliskom, nego i Dalekom istoku.



Bosnian Wand Airlines je registriran kao društvo s ograničenom odgovornošću za zračni promet i turizam. Posluje s grčkom aviokompanijom Hermes Airlines i kada dobije svoj AOC, dozvolu za obavljanje zračnih operacija, u BiH će biti registriran kao samostalna aviokompanija. Do tada BWA će koristiti licence svog partnera, što je u skladu sa zakonskim procedurama na avijacijskom tržištu.



Bosnian Wand Airlines upošljava oko 50 ljudi iz BiH, dominantno mladih. Svojim razvojem želi također doprinijeti razvoju BiH.

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook