Nevjerovatan konkurs u Srbiji

Želite biti profesor Interne medicine? Morate završiti poljoprivredni fakultet!

Hronika24.01.15, 18:03h

Želite biti profesor Interne medicine? Morate završiti poljoprivredni fakultet!
Imate završen Poljoprivredni fakultet i još uvek razmišljate gdje da se zaposlite?

 


Možete se zaposliti u Visokoj medicinskoj školi u Ćupriji, koja je raspisala konkurs za profesora strukovnih studija za užu oblast Interna medicina, a jedan od uslova je da imate završen pomenuti fakultet, studiji prehrambena tehnologija, tehnologija biljnih proizvoda.


Iako zvuči kao dio rubrike "Vjerovali ili ne", ovaj oglas je objavila Nacionalna služba za zapošljavanje 17.12.2014. Takođe, ovaj problematični oglas nećete moći da pronađete na ovom sajtu, jer je uklonjen.


''Moramo biti svesni da je tamo kadar koji bi trebalo da uči našu djecu i školuje medicinske radnike koji će nas u budućnosti liječiti. Zar se ne pretpostavlja da među kvalifikacijima neophodnim za ovu poziciju mora biti završen Medicinski fakultet'', žali se jedan čitalac i pita se da li je ovo uvreda za ljekare u Srbiji, piše Alo.


Inače, ovo su uslovi za Profesora strukovnih studija za užu oblast Interna medicina na Visokoj medicinskoj školi u Ćupriji:


– VIII stepen stručne spreme, završen Poljoprivredni fakultet, smjer prehrambena tehnologija, tehnologija biljnih proizvoda, doktorat iz medicinskih nauka, oblast narodno zdravlje,


– najmanje pet godina radnog iskustva u nastavi u visokoškolskom obrazovanju iz uže naučne oblasti za koju se bira,


– sposobnost za pedagoški rad ocijenjena od strane studenata po kriterijumima visokoškolske ustanove,


– prednost pri donošenju odluke imaju kandidati koji imaju najmanje pet godina radnog iskustva u nastavi u visokoškolskim ustanovama na predmetima iz oblasti ishrane i dijetetike radi boljeg organizovanja nastave.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook