VIDEO/ Vodena para, vitamini i bjelanjci

Sve za vaginu 25-godišnjakinje: Ovo je tretman čišćenja koji osvaja i Evropu

DEPO PLUS23.01.15, 21:51h

Sve za vaginu 25-godišnjakinje: Ovo je tretman čišćenja koji osvaja i Evropu
Palmer je potom istražila vaginalne tretmane uobičajene na Dalekom istoku i razvila vajacial, pišu engleski mediji

Prvo je stigao vajazzle, ukrašavanje ženskih intimnih dijelova sitnim kristalima, a sad u Evropu stiže još jedan neobičan, američki tretman – vajacial.

 

Novi pojam je nastao spajanjem engleskih riječi 'vagina' i 'facial' te tačno opisuje o čemu je riječ – tretmanu čišćenja vagine.

 

Jedna od pionirki vajaciala Lisa Palmer kaže kako je procedura sasvim logična. Dovoljno je primijeniti nešto vodene pare te nanijeti vitamine i bjelanjke kako bi žene imale 'vaginu 25-godišnjakinje'.

 

Palmer priča kako je na ideju o vajacialu došla nakon razvoda. Počela se viđati s mlađim muškarcima, puno je pažnje posvećivala svom licu, a nije shvaćala da jednaku pažnju mora posvetiti i ostalim dijelovima tijela.

 

'Skloni smo zapostavljati donje regije i mislimo kako je brazilska depilacija dovoljna', objašnjava Palmer.

 

'No, kad sam izlazila s mlađim muškarcima, pogledala sam dolje i shvatila da mi je naborana i manje vlažna nego kad sam bila mlađa.'

 

Palmer je potom istražila vaginalne tretmane uobičajene na Dalekom istoku i razvila vajacial, pišu engleski mediji.

 

Nakon Amerike, ovih je dana krenula u promoviranje svog tretmana u Engleskoj. Na televiziji je demonstrirala tretman čišćenja vagine na tri dobrovoljke, među njima i na jednoj 74-godišnjakinji.

 

 

'Savjetujemo Britanke koje se zanimaju za ovaj tretman da provjere kvalificiranost i profesionalnost osoba koje ga obavljaju', upozorava Colin Webster iz Britanskog udruženja kozmetičara.

 

Upitan ima li kakve koristi od vajaciala, Webster odgovara: 'Kod nas je puno bolja higijena i ne hodamo toliko kao na Dalekom istoku, odakle potječe tretman vodenom parom'.

 

'Ipak, ukoliko tržište prihvati ovaj tretman, a žene se nakon njega počnu osjećati osvježeno i samopouzdano, onda u vajacialu ne vidim ništa štetno.'

 

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook